O nouă veste nimicitoare pentru CSA Steaua. Anunţ oficial de ultimă oră făcut de FRF

FRF a anunţat, miercuri, că CSA Steaua nu poate promova la finalul acestui sezon de Liga 2, întrucât clubul deținut de MApN a început competiția tot ca o societate de drept public. federaţia a pus capăt zvonurilor care au propagat ideea că echipa Armatei ar fi obținut o dispensă să aibă drept de promovare la finalul campionatului actual.

09 aug. 2023, 13:50
O nouă veste nimicitoare pentru CSA Steaua. Anunţ oficial de ultimă oră făcut de FRF
O nouă veste nimicitoare pentru CSA Steaua. Anunţ oficial de ultimă oră făcut de FRF

O nouă veste nimicitoare pentru CSA Steaua. Asociația Steliștilor 47 (AS 47) a alimentat această ipoteză, postând pe Facebook că Steaua a înștiințat FRF „în timpul regulamentar” că urmează să-și schimbe statutul într-o entitate de drept privat, pentru a avea drept de promovare la capătul sezonului 2023-2024. „Steaua a înștiințat, în timpul regulamentar, Federația Română de Fotbal că își va schimba statutul într-o entitate de drept privat pentru a promova în Liga 1 la fotbal.  Toate documentele necesare vor fi depuse de Steaua, după ce se vor finaliza discuțiile cu partenerii privați și se va ajunge la o concluzie cu privire la noua formă de organizare a echipei de fotbal. Contrar tuturor știrilor false apărute în mass-media, clubul Steaua își dorește un parteneriat privat în care rolul său va fi de a proteja marca Steaua și a urmări performanța. AS47 a trimis o cerere pentru a face parte dintr-o viitoare asociere, pentru a urmări și transmite mai departe cât se poate de transparent informații suporterilor”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Asociației Steliștilor 47 (AS 47), grupare de fani apropiată de CSA Steaua.

Federația Română de Fotbal transmite, într-unn răspuns oferit unei cerere a GSP, că CSA Steaua nu poate promova la finalul acestui sezon de Liga 2,

„1. Federația Română de Fotbal nu a oferit nicio dispensă clubului CSA Steaua. De fapt, pentru evitarea oricărui dubiu, FRF nu poate acorda o dispensă punctuală unui anumit club (oricare ar fi acela). Așa cum am mai precizat și cu alte ocazii, orice solicitare cu privire la modificarea formei juridice, însoțită de documentele aferente, va fi analizată de Federația Română de Fotbal la momentul respectiv prin raportare la cadrul regulamentar/legal în vigoare în acel moment.

2. Cluburile a căror formă de organizare nu permite în prezent promovarea în primul eșalon competițional sunt următoarele:

Club Sportiv Comunal 1599 Şelimbăr
Club Sportiv Comunal Dumbrăviţa
Club Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara
Club Sportiv Municipal Alexandria
Clubul Sportiv al Armatei – Steaua
Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa
Clubul Sportiv Municipal Slatina
Clubul Sportiv Tunari

3. Imposibilitatea de promovare/participare în Liga I pentru cluburile de drept public reprezintă un impediment stabilit printr-o normă legală. Nu există nicio restricție pentru cluburile de drept public de a participa la orice altă competiție (inclusiv Liga 2 sau Cupa României) și, prin urmare, nicio posibilitate de a li se interzice câștigarea acestor competiții. Reiterăm, de asemenea, cele menționate la punctul 1 de mai sus, în situația oricăror cereri ale unor cluburi de drept public cu privire la schimbarea formei de organizare vor fi analizate la momentul respectiv prin raportare la cadrul regulamentar/legal aplicabil în acel moment”, transmite FRF.

Citeşte şi: FCSB şi-a închis site-ul oficial pentru a putea juca în Ghencea cu Nordsjaelland. Ce condiţii a mai pus CSA Steaua pentru a fi de acord cu închirierea arenei

Astfel, pentru al treilea an consecutiv, clubul deținut de MApN este condamnat să rămână în Liga 2, unde a promovat în vara anului 2020. În ambele campionate de până acum, CSA a terminat pe locuri care i-ar fi dat dreptul de a disputa barajul de promovare, fie să promoveze chiar direct, dar de fiecare dată licența i-a fost respinsă de FRF.