O pacientă cu Covid-19 din cei 10 transferaţi în Ungaria, aflată în stare critică, a murit

O pacientă COVID-19 în stare critică, întoarsă din drumul spre Ungaria, a murit după ce a intrat în stop cardiorespirator.

14 oct. 2021, 19:12
O pacientă cu Covid-19 din cei 10 transferaţi în Ungaria, aflată în stare critică, a murit

O pacientă cu Covid-19 din cei 10 transferaţi în Ungaria, aflată în stare critică, a murit. Ceilalți nouă, preluați din spitale din București și Timișoara, urmau să ajungă în Ungaria la centrul universitar Szeged și la centrul universitar Debrecen.

O pacientă cu Covid-19 din cei 10 transferaţi în Ungaria, aflată în stare critică, a murit

Femeia, care fusese preluată din Timișoara, a făcut stop cardiorespirator pe drumul spre Ungaria. Medicii au resuscitat-o în ambulanță și a fost întoarsă la UPU Timișoara pentru reevaluare și reechilibrare, însă în cele din urmă a murit.

A treia zi consecutivă fără paturi în secţiile ATI COVID. Situaţie dezastruoasă în spitalele din România în plină pandemie

Ungaria vine în ajutorul României și preia 50 de pacienţi COVID care au nevoie de terapie intensivă. „Mulţumim vecinilor noştri pentru colaborare şi sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Şi noi, la rândul nostru, am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienţi aflaţi în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged şi Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

UNIFARM cere deblocarea și utilizarea de urgență a stocului de echipamente și materiale sanitare achiziționate pentru combaterea pandemiei

Transferul pacienţilor din zona de graniţă se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienţilor din Bucureşti se efectuează atât pe cale terestră, cât şi pe cale aeriană.