O pacientă îi cere banii înapoi medicului care a operat-o. Discuţia dintre femeie şi doctor a fost înregistrată

O pacientă nemulţumită de intervenţia chirurgicală realizată de un medic de la Spitalul Făget, judeţul Timiş, îi cere doctorului mita înapoi, respectiv 100 de euro. Discuţiile dintre femeie, fiica acesteia şi medic au fost filmate, iar imaginile au ajuns în spaţiul public. Spitalul a deschis anchetă.

06 iun. 2019, 09:33
O pacientă îi cere banii înapoi medicului care a operat-o. Discuţia dintre femeie şi doctor a fost înregistrată

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Orăşenesc Făget, din judeţul Timiş, Maria Elena Stamurean, a declarat, joi, că a fost demarată o anchetă internă, după ce în spaţiul public a apărut o filmare în care o pacientă operată de un medic îşi cere banii înapoi.

„A fost demarată o procedură, o anchetă internă. Au fost demarate procedurile prealabile în scopul aflării adevărului şi s-a solicitat şi medicului în cauză a-şi expune punctul de vedere, urmând ca comisia de cercetare disciplinară prealabilă să se întrunească şi să analizeze toate aspectele problemei. În funcţie de cele verificate şi confirmate, se vor lua măsurile legale care se impun”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului Orăşesc Făget, potrivit Mediafax.

În filmarea realizată de pacientă se vede cum aceasta, împreună cu fiica sa, îi solicită medicului, angajat pe Secţia de Chirurgie, să-i restituie cei 100 de euro primiţi pentru realizarea unei operaţii de varice. Pacienta este nemulţumită de faptul că starea de sănătate i s-a agravat. Potrivit unor surse medicale, intervenţia chirurgicală a fost efectuată în urmă cu aproximativ o lună.

„Trebuie să mă operez din nou la Timişoara, trebuie să mă deschidă din nou şi să mă cureţe şi am venit la dvs cu un scop. Am venit să ne primim banii înapoi”, îi spune pacienta medicului.

„Vă dau banii. Cât mi-aţi dat? 100 de euro. Să dea Dumnezeu să fie ok pe unde vă duceţi, să iasă bine, îmi pare foarte rău că s-a întâmplat incidentul ăsta, e o complicaţie. Sigur că din când în când se întâmplă”, le spune medicul celor două femei.