O parte din regulile stării de urgenţă, reintroduse într-un mare oraş din România. Măştile sunt obligatorii şi în aer liber

După ce în ultimele zile s-au înregistrat peste 1000 de cazuri de coronavirus pe zi, autorităţile din Iaşi au reintrodus o mare parte dintre regulile stării de urgenţă. Oamenii nu mai au voie buluc în pieţe şi în mijloacele de transport în comun, iar masca este obligatorie şi în aer liber. 

25 iul. 2020, 10:54
O parte din regulile stării de urgenţă, reintroduse într-un mare oraş din România. Măştile sunt obligatorii şi în aer liber

În pieţe nu pot intra simultan mai mult de 100 de persoane, iar oamenilor li se ia temperatura la intrare.  Sunt reguli noi sunt şi pentru comercianţi.

De asemenea, se reia şi dezinfectarea străzilor pe timp de noapte, iar bătrânii primesc din nou ajutoare pentru a evita ieșitul din casă.

„Acele măsuri de distanțare și purtarea măștilor și distanța în piețe din starea de urgență le-am reluat de astăzi. Poliţia Locală a fost invitată să încerce să fie un pic mai activă, inclusiv în zonele de cluburi, distracţie.

Singura diferenţă faţă de starea de urgenţă este că oamenii pot ieşi din case fără declaraţie pe propria răspundere la ei. Cei care nu respectă noile reguli riscă să fie amendaţi de Poliţia Locală.

Am mers pe aceleaşi măsuri din starea de urgenţă pentru că de fapt ne aflăm într-o situaţie mai grea decât în starea de urgenţă în ultima perioadă, vrem să fim cât se poate de preventivi, poate reuşim să începem şcoala în septembrie şi în octombrie anul universitar. Nu încercăm să stricăm viața nimănui. Nu vreau să ajungem la carantinare, pentru că o carantinare a municipiului Iaşi, care e miezul Moldovei, ar fi extraordinar de dificilă pentru toată regiunea”, a spus primarul Mihai Chirica, potrivit observatornews.ro.  

În Iaşi, sunt confirmate 1.220 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 16 doar în ultimele 24 de ore. Iar Spitalul de Boli Infecţioase, care preia pacienţii Covid, rămâne fără paturi. Mai sunt doar două locuri la Terapie Intensivă şi șase pentru pacienţii ne-critici. Şi spitalul suport covid din municipiu se umple rapid.

Citeşte şi BILANŢ CORONAVIRUS 25 IULIE 2020. Un nou record, 1284 de cazuri noi. Bucureştiul a trecut de 5000 de cazuri