O parte dintr-o clădire cu etaje din Roma s-a prăbuşit. Locatarii au scăpat vii în mod miraculos

Părţi ale ultimelor trei etaje ale unei clădiri rezidenţiale din Roma, construită în anii 1970, s-au prăbuşit. Nouăsprezece apartamente au fost afectate de incidentul care nu s-a soldat cu victime.

22 ian. 2016, 15:13

Incidentul s-a produs vineri, în zona Flaminio din Roma. Aproximativ 30 de locatari au fost evacuaţi de pompieri.

Locatarii au fost luaţi pe neaşteptate de prăbuşirea propriei lor clădiri aflate în apropiere de Stadio Olimpico. Molozul a căzut în stradă, peste maşini, avariindu-le. Din fericire, nu treceau pietoni în zonă la acea oră târzie din noapte şi niciun locatar al blocului nu a fost rănit în prăbuşirea parţială a imobilului.

Zece familii care locuiau în imobil au fost evacuate şi relocate de către autorităţile italiene într-o altă clădire,  din nordul Romei.

 Clădirea s-a prăbuşit în jurul orei 04:00, vineri dimineaţa. Unul dintre locuitorii blocului prăbuşit a povestit că prăbuşirea imobilului „s-a simţit ca o explozie”. „Am crezut că este o bombă”, a mai spus rezidentul intervievat de publicaţia Roma Today.

Salvarea miraculoasă a locuitorilor imobilului s-a datorat unui inginer care locuia la etajul al doilea şi care a auzit nişte pârâituri suspecte în pereţii clădirii şi i-a alertat şi pe ceilalţi locatari. Oamenii au chemat de urgenţă serviciile de Pompieri şi celelalte autorităţi şi astfel, acestea i-au evacuat de urgenţă.

Autorităţile au stabilit că prăbuşirea s-a produs din cauze structurale, existând în continuare riscuri în clădire. Zeci de maşini care erau parcate în faţa imobilului au fost distruse de fragmentele de beton căzute.