O pensionară imobilizată la pat a donat o sumă impresionantă pentru copiii săraci de la Cioca Boca

O pensionară din Iaşi, impresionată de drama copiilor de la şcoala Cioca Boca, a donat 1.000 de lei din pensia sa. Femeia are probleme de sănătate, fiind imobilizată la pat.

10 dec. 2020, 11:08
O pensionară imobilizată la pat a donat o sumă impresionantă pentru copiii săraci de la Cioca Boca

O pensionară din Iaşi a fost impresionată de drama pe care o trăiesc copiii de la şcoala din Cioca Boca şi a donat 1000 de lei.

Pensionară imobilizată la pat, donaţie generoasă pentru copiii de la Cioca Boca

Deşi este imobilizată la pat, are probleme de sănătate şi plăteşte pe cineva ca să o îngrijească, femeia donează mereu din pensia sa oamenilor mai săraci decât ea.

Citeşte şi Drama copiilor sărmani de la şcoala din Cioca Boca, judeţul Iaşi. Sărăcia aproape că i-a oprit să mai viseze

De asemenea, recent, femeia a donat şi pentru achiziţionarea de tablete pentru elevii din proiectul Pro Ruralis.

Un alt om cu suflet mare, care a dorit să le facă sărbătorile de iarnă mai frumoase copiilor din Cioca Boca, este inginerul ieşit la pensie Mihai Cohut. Acesta a donat 500 de lei în cadrul campaniei iniţiate de Ziarul de Iaşi.

„Şi eu, cândva, am fost ca aceşti copii. Eu sunt născut în Cernăuţi şi în timpul războiului a trebuit să fugim. Vreme de cinci ani nu am avut de niciunele, iar când am fugit am stat vreo 10 zile în păduri. Noi am fost refugiaţi, iar când am ajuns în Sighişoara nu mai aveam nimic.

În 1947 a murit şi tatăl şi am dus-o foarte greu. M-am pus în situaţia acestor copii şi am zis că trebuie să îi ajut cum pot”, povesteşte ieşeanul printre lacrimi.

La fel ca şi în anii anteriori, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 13 s-a alăturat campaniei umanitare, cu o donaţie de 500 de lei. Banii au fost strânşi în cadrul acţiunii „Cutia cu zâmbete”, parte a proiectului „O jucărie, o bucurie!”.

„Scopul acestui proiect este de a le dezvolta preşcolarilor atitudini şi comportamente pozitive faţă de persoanele aflate în dificultate, precum şi de a-i determina să înţeleagă importanţa generozităţii şi a empatiei faţă de persoanele cu situaţie financiară modestă”, subliniază reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Cum putem să ajutăm

Şcoala coordonatoare, de la comună, a unităţii de învăţământ cu clase I-IV şi grădiniţă de la Cioca Boca, a pus la dispoziţia şcolii din acest sat, pentru donaţiile destinate micuţilor din Cioca Boca, un cont bancar creat special. Titularul este „Şcoala Profesională Nicolae Bălăuţă Şcheia”, iar numărul contului este:

RO45BRDE240SV43856642400, deschis la BRD Iaşi.