O persoană a murit şi alte 20 au fost rănite, printre care şi turişti străini, în urma unui ATAC cu BOMBĂ într-o staţiune din Thailanda

Două bombe au explodat într-o stațiune la malul mării din districtul thailandez Hua Hin, provocând moartea unei femei și rănind alte 20 persoane, a anunțat poliția locală, potrivit presei thailandeze citate de Xinhua.

11 aug. 2016, 18:12
O persoană a murit şi alte 20 au fost rănite, printre care şi turişti străini, în urma unui ATAC cu BOMBĂ într-o staţiune din Thailanda

UPDATE Bilanţul răniţilor a ajuns la 20. 

Potrivit Xinhua, prima bombă a explodat în fața unui bar, la ora locală 22.15 (18.15 ora României), fără a răni pe cineva. A doua a explodat la circa 100 de metri de prima, o oră mai târziu, și a produs victime. BBC, citând surse ale poliției, afirmă că distanța între bombe era de doar 50 de metri.

Bombele au fost ascunse în ghivece de flori și au fost detonate cu ajutorul unor telefoane mobile, a precizat poliția, potrivit lui Jonathan Head de la BBC.

Potrivit radioului poliției thailandeze, cele două explozii s-au produs cu puțin timp înainte de miezul nopții, relatează DPA.

Presa locală a raportat că explozia a avut loc la o intersecție unde se aflau numeroase baruri frecventate atât de turiști locali cât și de străini.

Poliția a afirmat că cel puțin zece persoane au fost rănite, iar două se află în stare critică.

Atentate cu bombă au loc cu regularitate în cele trei provincii din sudul Thailandei, afectate de atacuri ale insurgenților, însă este rar ca astfel de atentate să vizeze zone frecventate de turiști.

Hua Hin, o stațiune de coastă din Golful Thailandei, este vizitată de turiști străini și thailandezi. Este renumită ca fiind locul favorit al Regelui Bhumibol Adulyadej. Este situată pe litoral, la circa 200 de km sud de capitala Bangkok. 

Explozia survine cu o zi înainte de week-end-ul prelungit pentru celebrarea zilei de naștere a Reginei, care coincide și cu Ziua Mamei în Thailanda.