O persoană din 200 din Marea Britanie nu are un adăpost

Una din 200 de persoane din Marea Britanie nu are adăpost, adică o creştere de 4% în mai puţin de un an, în pofida angajamentelor guvernului de a reglementa această problemă, a anunţat joi organizaţia de caritate Shelter, citată de Reuters.

22 nov. 2018, 14:47
O persoană din 200 din Marea Britanie nu are un adăpost

Potrivit organizaţiei, vina pentru această creştere o poartă majorarea chiriilor, scăderea alocaţiilor sociale şi scumpirea locuinţelor accesibile, mai ales în oraşe mari cum sunt Londra şi Birmingham, potrivit Agerpres.

„Faptul că 320.000 de oameni din Marea Britanie au căzut victimă crizei locuinţelor şi acum nu au un loc căruia să-i spună acasă este de neiertat”, a subliniat Polly Neate, director executiv al Shelter. „Noile cifre arată că lipsa unui adăpost are un efect devastator asupra vieţii oamenilor, în întreaga ţară”, a insistat ea.

Citeşte şi Anunţ important pentru UN MILION de pensionari

Constatările organizaţiei Shelter survin la câteva zile după ce raportorul special al ONU pentru sărăcia extremă şi drepturile omului a stabilit că reducerile de cheltuieli decise de guvernul de la Londra au generat „multă nenorocire”. Cifrele publicate se referă la primul trimestru din 2018 şi la cei care sunt cazaţi în adăposturi temporare, hosteluri sau locuinţe sociale, precum şi la cei fără adăpost, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor guvernamentale, numărul celor fără adăpost a crescut în ultimii şase ani în Anglia, în prezent 80.000 de familii fiind găzduite în locuinţe temporare, inclusiv 120.000 de copii. Pentru a rezolva problema, guvernul s-a angajat să cheltuiască 9 miliarde de lire pentru construirea de locuinţe accesibile, iar anul trecut parlamentul britanic a adoptat o lege prin care guvernele locale sunt obligate să ajute persoanele fără adăpost.


loading...
Partenerii noștri