O petiţie online cere Londrei prelungirea cu 5 ani a restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor

Publicat: Vineri, 01 Martie 2013 17:57 // Actualizat: Vineri, 01 Martie 2013 18:09 // Sursa: RTV.net

O petiţie online (http://epetitions.direct.gov.uk/petitions/41492) semnată până vineri după-amiază de peste 63.400 de persoane şi adresată Ministerului britanic de Interne cere Londrei să prelungească restricţiile pe piaţa muncii impuse imigranţilor din România şi Bulgaria cu încă 5 ani.

Petiţia, intitulată "Opriţi imigraţia în masă din Bulgaria şi România în 2014, când se anulează restricţiile UE asupra migrării", a fost creată de către Michael Fisher şi va rămâne deschisă până la 12/11/2013, informează Mediafax.

"Cer Guvernului să suspende anularea restricţiilor (impuse bulgarilor şi românilor) pentru (o perioadă de) încă cinci ani", afirmă autorul petiţiei, apreciind că va exista o "presiune asupra locuinţelor, infrastructurii, şcolilor şi sistemului de sănătate", în contextul în care "Guvernul (britanic) urmează să reducă pensii, locuri de muncă, servicii publice şi (bugetul) apărării"."Guvernul are nevoie să renegocieze legislaţia cu privire la migrare în cadrul UE", se subliniază în petiţie.

Practic, o eventuală prelugire cu încă 5 ani  a interdicţiei după 2014, aşa cum cer petiţionarii britanici, este imposibilă, după cum a expicat comisarul european pentru Muncă, Laszlo Andor. Încă de la sfârşitul anului trecut, în presa britanică au început să apară tot felul de articole alarmante privind o eventuală invazie, după 1 ianuarie 2014, a românilor şi a bulgarilor în regatul insular, după ce restricţiile de muncă privindu-i pe aceştia vor înceta.  "Odată cu anularea acestor restricţii, noii veniţi vor avea dreptul să ceară ajutoare sociale, locuinţe, locuri de muncă", se mai arată în petiţie.


loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 mar 19:42
...ocupării şi protecţiei sociale, în pregătirea Consiliului European din luna martie, adoptarea recomandării privind înfiinţarea unei garanţii pentru tineret şi informarea de către Comisie cu privire la libera circulaţie a lucrătorilor români şi bulgari în cadrul UE. În...
03 mar 17:46
...ocupării şi protecţiei sociale, în pregătirea Consiliului European din luna martie, adoptarea recomandării privind înfiinţarea unei garanţii pentru tineret şi informarea de către Comisie cu privire la libera circulaţie a lucrătorilor români şi bulgari în cadrul UE. ...
01 mar 19:38
Răspunde | Votează email 0 email
Rozalia
E foarte bine ce fac pentru că noi suntem ai nimănui,nimeni nu ne apără,avem doar obligaţii,drepturi nu.Eu cred că cineva a semnat o factură pentru a ne vinde ca sclavi.Așa ne vrea Europa doar ne inpune reguli.
01 mar 18:19
.../> … Original article:  O petiţie online cere Londrei prelungirea cu 5 ani a restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor Tags: ...
1
EUR
4.8744
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H