O pisică născută fără picioarele din spate a primit implanturi din titan. Cum se descurcă felina VIDEO

În momentul de faţă în lume există doar 25 de pisici care beneficiază de implanturi din titan care să le ajute să meargă.

05 dec. 2015, 18:30
O pisică născută fără picioarele din spate a primit implanturi din titan. Cum se descurcă felina VIDEO

Vincent are 3 ani şi se comportă ca orice pisică de vârsta sa. Deosebirea este că Vincent nu este o pisică precum toate celelalte. Născut fără picioarele din spate, motanul a primit implanturi de titan, foarte rare, graţie bunăvoinţei cercetătorilor de la Lloyd Veterinary Medical Centre, al Universităţii de Stat din Iowa.

Citeşte şi Testul care face valuri pe Internet: În câte secunde găseşti pisica?

Vincent a fost abandonat şi adus la adăpostul de animale unde lucrez. L-am îndrăgit imediat şi l-am luat acasă„, spune stăpâna lui, Cindy Jones. „Era foarte mic şi nu putea să meargă, avea o malformaţie, îi lipseau picioarele din spate„, explică medicul Mary Sarah Bergh, veterinare ortopedic, care i-a implantat noile sale picioare şi supraveghează recuperarea lui.

Pentru această procedură, care a necesitat doua interventii chirurgicale, Vincent a primit două proteze din ultimul tip de aliaj de titan existent pe piaţă. Ele i-au fost implantate direct în os, prin piele. „Cred că în curând poate sări şi poate face tot ceea ce o pisica normală este capabilă să facă. Este o situaţie extrem de rară, doar 25 de pisici din lume au proteze similare„, spune Maria Sarah Bergh.