Polițista care îmblânzește cei mai periculoși câini, antrenați să depisteze droguri în cadrul Serviciului Criminalistic. „Prefer să lucrez cu un câine, decât cu 5 oameni”

O polițistă în vârstă de 23 de ani este singura din județul Giurgiu ce are abilitatea de a îmlânzi cei mai periculoși câini, antrenați să depisteze droguri, din cadrul Serviciului de Criminalistică.

22 iun. 2021, 20:25
Polițista care îmblânzește cei mai periculoși câini, antrenați să depisteze droguri în cadrul Serviciului Criminalistic. „Prefer să lucrez cu un câine, decât cu 5 oameni”

O polițistă în vârstă de 23 de ani, pe nume Roberta Sîrbu, este singurul ofițer din județul Giurgiu ce are capacitatea de a lucra cu cei mai periculoși câini din cadrul Serviciului de Criminalistică. Patrupezii antrenați special pentru a depista substanțe interzise pot deveni letali dacă situația o cere, însă Roberta a reușit să creeze o conexiune cu totul specială cu aceste animale. Cei doi câini ciobănești germani, Xena și Kabar, sunt partenerii de nădejde pe care Roberta se bazează necondiționat în cadrul misiunilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească.

Polițista a reușit să dărâme prejudecățile și să demonstreze că o femeie este capabilă de una dintre cele mai periculoase ocupații, aceea de polițistă în cadrul Serviciului Criminalistic din Giurgiu, dar este în același timp și studentă în ultimul an la Facultatea de Drept.

Pentru Roberta comunicarea cu animalele este un act foarte firesc, deoarece a crescut de mică în preajma necuvântătoarelor.

„Animalele sunt o latura a mea mai sensibilă, am o sensibilitate pentru ele. De mică am crescut cu animale, am crescut la curte. Părinții mei au avut tot timpul pisicuțe, căței, în momentul de față avem și 5 cai la curte.”, povestește Roberta.

O polițistă îmblânzește cei mai periculoși câini din cadrul Poliției: „Prefer să lucrez cu un câine, decât cu 5 oameni”

Polițista a mers pe urmele tatălui ei în alegerea meseriei, acesta a fost la rândul său ofițer al legii. Ea a descoperit că își dorește să lucreze cu animalele din cadrul Serviciului de Poliție când a văzut un vecin care plimba un câine special antrenat să ajute oamenii legii.

„De meseria asta am aflat de la un vecin, îl tot vedeam cu un câine. Am zis ok, are câine, e uniformă, ce se întâmpla și m-am dus și l-am întrebat. Și el îmi spune, uite am un câine de serviciu, sunt în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale. Am zis wow. Mi-a povestit, mi-a plăcut foarte tare și am spus că o să fac și eu lucrul asta.”

Unul dintre partenerii de încredere ai Robertei este câinele Ciobănesc Genrman Xena, de care polițista s-a atașat când a primit primul post la poliția din Bolintin Vale, iar animalul avea abia 5 luni.

Pe patrupedul Kabar, un câine extrem de inteligent și experimentat, l-a întâlnit a fost detaşată la Serviciul Criminalistic din Giurgiu. Roberta a știu să creeze o conexiune extrem de puternică cu cei doi câini care acum îi sunt cei mai buni prieteni.

„Câinii necesită o îngrijire aparte, mai ales cei de Poliție. Este cea mai bună alegere făcută de mine în poliție. E un lucru minunat să lucrezi cu câinii, prefer să lucrez cu un câine, decât cu 5 oameni, pentru că atât face un câine, cât 5 oameni.”, a mai declarat polițista conform Antena 3.