O poliţistă de la Crimă Organizată a reuşit cea mai mare captură de canabis. Cum e viaţa sub acoperire

România TV a stat de vorbă poliţista de la Crimă Organizată care a reuşit cea mai mare captură de canabis din acest an, 60 de kilograme. Tânăra, care nu are încă 30 de ani, povesteşte cum e viaţa sub acoperire şi cât de periculoase sunt misiunile.

02 dec. 2019, 15:33
O poliţistă de la Crimă Organizată a reuşit cea mai mare captură de canabis. Cum e  viaţa sub acoperire

Cea mai mare captură de cannabis de anul acesta a fost reuşită de o polițistă care nu a împlinit încă 30 de ani. Chiar dacă putea să aleagă orice altă facultate, tânăra a decis că va fi poliţist sub acoperire.

„M-am înscris la mai multe facultăți în acea perioadă, intrasem și la limbi străine și la drept. Surpriza cea mare a venit că am intrat la Academie. Asta mi-am dorit cel mai mult pentru că mă vedeam polițistă. A fost visul meu de mică”, a declarat pentru România TV poliţista sub acoperire, a cărei identitate n-o vom dezvălui.

Viața de femeie polițist sub acoperire nu e deloc ușoară, iar programul de 8 ore este doar un vis.

„Trebuie să citești omul de lângă tine, să te poti mula pe caracterul lui. Pe românește, să fi plăcut celui cu care interacționezi. În fiecare caz apare un moment dificil. Intervine oboseala, situații limită cînd nu mai știi ce să faci”, povesteşte ea.

La Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate sunt mai multe femei. Iar activitatea lor dă rezultate impresionante.

Poliţista a reuşit cea mai mare captură de canabis din acest an: 60 de kilograme.

Agenţii sub acoperire întâlnesc pericolul la tot pasul. Sunt infiltraţi în rețele de traficanți de droguri, intră în contact cu dealeri, vorbesc cu interlopi periculoși. Deși sunt conștienţi că lucrurile pot scăpa de sub control, au încredere maximă în echipa lor. În spatele lor, se află mereu mai mulți colegi gata să intervină.

„În momentul în care intri în rol nu îți mai tremură nimic. Trebuie să te concentrezi să vorbești cît mai bine, cât mai calm, să te mulezi pe personaj”, spune poliţista sub acoperire.

Deși munca le ocupă aproape tot timpul, femeile polițist îș fac timp și pentru familie. Dar şi acolo pot apărea surprize. De exemplu, agenta avut emoții că nu va ajunge la propria nuntă.

„Am ajuns la nunta, chiar mi-am luat concediu ca sa fiu sigura ca pot participa”.