O poliţistă din Germania a fost atacată cu cuţitul de un extremist islamist

O femeie ofiţer de poliţie din Germania a fost rănită cu cuţitul, pe o stradă din Berlin, de un extremist islamic care a ameninţat mai mulţi trecători, iar apoi s-a repezit la poliţistă pe o stradă, rănind-o.

17 sept. 2015, 19:19
O poliţistă din Germania a fost atacată cu cuţitul de un extremist islamist

Poliţia germană fusese chemată într-o zonă din vestul Berlinului, unde atacatorul, un extremist islamist, ameninţa trecătorii cu cuţitul, iar apoi a atacat o poliţistă, provocându-i răni grave. Femaia a fost salvată de un coleg de-al ei, care a făcut uz de armă şi l-a împuşcat pe agresor. Acesta a murit în urma împuşcăturii, relatează nytimes.com.

Agresorul a fost identificat. Este vorba despre un bărbat de 41 de ani, Rafik Mohamad Yousef, care fusee condamnat la închisoare, în urmă cu 7 ani, pentru apartenenţă la reţeaua teroristă Al-Qaida.

Autorităţile germane au informat că, deocamdată, nu sunt cunoscute motivele comiterii atacului, dar „există indicii că acesta nu a fost un act planificat”şi că, cel mai probabil, motivul atacului ar fi unul legat de religie. Yousef avea cetăţenie irakiană şi fusese arestat în decembrie 2004, după ce autorităţile germane îl bănuiau pe el şi alte două persoane că ar fi făcut parte dintr-un complot al grupării Ansar al-Islam de asasinare a premieruli irakian Ayad Allawi, în cadrul vizitei acestuia la Berlin.

Citeşte şi Poliţistă atacată cu securea de romii care făceau grătar în mijlocul străzii

Autorităţile germane voiau să îl deporteze în Irak, după eliberaea sa, în 2013, dar nu puteau să facă acest lucru deoarece, în ţara lui, ar fi fost condamnat la moarte pentru tentativă de asasinat. Autorităţile germane l-au pus sub suprtaveghere şia fost obligat să poartă brăţară electronică.

El şi-a scos această brăţară joi dimineaţa, apoi a comis atacul pe străzile din Berlin. Poliţista înjunghiată se află încă internată în spital, la Terapie Intensivă, iar starea ei este stabilă.