O poliţistă israeliană a fost înjunghiată mortal. Statul Islamic a revendicat atacul

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat uciderea prin înjunghiere a unei poliţiste israeliene. Islamiştii au avertizat că acest act barbar va fi urmat şi de altele asemănătoare, relatează presa israeliană.

17 iun. 2017, 08:20

Tragedia s-a produs vineri seara, iar Statul Islamic a revendicat atacul cu arme de foc şi arme albe, în cadrul uneni acţiuni teroriste în Ierusalim.

Poliţista Hadas Malka avea 23 de ani şi a fost înjunghiată.Este pentru prima oară când Statul Islamic revendică un atac în Israel, potrivit SITE Intelligence Group care monitorizează organizaţiile extremiste.

Gruparea jihadistă a postat online o declaraţie prin care afirmă că a vizat o „adunare de evrei” în operaţiunea teroristă de vineri, din Israel, precizând încă o dată că „nu se va opri aici”, scrie presa israeliană. „Cu ajutorul lui Allah, am reuşit să atacăm chiar în inima Ierusalimului, în apropiere de Muntele Templului”, a precizat gruparea jihadistă.

Citeşte şi Împuşcături într-o staţie de metrou din Munchen. O poliţistă este „grav rănită” şi un suspect, arestat UPDATE

Gruparea Hamas a revendicarea jihadistă. Potrivit oficialităţilor israeliene, cel puţin două atacuri din 2016 ar fi fost inspirate de Statul Islamic – prima, în 1 ianuarie 2016, la Tel Aviv, unde au avut loc atacuri armate în două baruri şi asupra unui şofer de taxi şi un atac cu camio la Ierusalim, în Decembrie 2016, în care şi-au pierdut viaţa patru soldaţi care asigurau securitatea unor obiective culturale.