O poză cât o mie de cuvinte. Ștefan Mandachi, impresionat de un cuplu de refugiaţi ucraineni vârstnici care-şi poartă reciproc de grijă

Antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi nu ezită nicio clipă să sară în ajutorul celor aflaţi în mare nevoie. A fost printre primii români care s-au implicat în acordarea de ajutor refugiaţilor ucraineni, cărora le-a pus la dispoziţie hotelul al cărui proprietar este, alimente şi alte produse de strictă necesitate.

02 mart. 2022, 12:41

Ștefan Mandachi este clipă de clipă printre acei refugiaţi ucraineni care şi-au găsit adăpost în hotelul lui din Suceava. Zilnic, antreprenorul postează poze impresionante şi relatează întâmplări la fel de impresionante care-i au ca protagonişti pe cei fugiţi din calea războiului declanşat de Vladimir Putin.

O poză cât o mie de cuvinte

Recent, Mandachi a postat pe Facebook o imagine cât o mie de cuvinte: un cuplu de ucraineni în vârstă, care îşi poartă reciproc de grijă. Poza a strâns mii de reacţii în doar câteva ore.

„Fără cuvinte…” este singurul comentariu făcut de Mandachi.

Ştefan Mandachi, tulburat de dramele câtorva refugiaţi ucraineni aflaţi în situaţii speciale

Într-o altă postare, Mandachi a prezentat patru cazuri care l-au impresionat profund:

Printre dramele pe care le văd de câteva zile, patru cazuri m-au rupt:

– o doamnă cu deficiență de vedere, care era NEÎNSOȚITĂ. A trecut granița singură.

– un copil cu autism care n-a putut suporta agitația din hotel și plângea în hohote

– o adolescentă surdo-mută care a venit din Ucraina cu doi hamsteri “refugiați” într-o cutie, pe care nu i-a putut părăsi. Noroc că a stat departe de un motan arogant, care dormea pe un colț de saltea, alături de stăpânul lui (student marocan din Kiev) care se topea după el.

– o doamnă de 70 ani care și-a rupt mâna în vamă și nu putea mânca„, a scris afaceristul la o altă poză care înfăţişa o bătrână refugiată.

Citeste si ”Fantoma din Kiev”, pilotul-erou care pune pe fugă atacatorii ruşi. A doborât 10 avioane de ultimă generație. FOTO şi VIDEO

Persoanele dispuse să-i ajute pe cei fugiţi din calea războiului pot să urmărească pagina de Facebook a antreprenorului unde acesta anunţă regulat nevoile imediate legate de transport sau de voluntari.

Cum îl poţi ajuta pe Ştefan Mandachi să ajute

Afaceristul poate fi sprijinit să-i ajute pe refugiaţi prin donaţii. Bani pot fi donaţi la Fundația Umanitară “Jeni Mandachi”. E obligatoriu să fie scris la plată “”UCRAINA” ca banii să ajungă la refugiați:

RO52BTRLRONCRT0496865701

RONRO02BTRLEURCRT0496865701 – EURO

RO57BTRLGBPCRT0496865701 – GBP

Citeste si Surpriză incredibilă pentru un român care a găzduit refugiaţi ucraineni. Mesajul de pe bancnota ucraineană pe care a primit-o i-a topit inima