O prezentatoare TV şi-a dezgolit SÂNII în direct după o declaraţie CONTROVERSATĂ a primului ministru VIDEO

Afirmațiile premierului francez Manuel Valls despre sânii dezgoliți ai Mariannei, simbolul Republicii Franceze, continuă să producă ecouri, la mai bine de o săptămână de la declarația controversată a șefului guvernului de la Paris.

07 sept. 2016, 13:52
O prezentatoare TV şi-a dezgolit SÂNII în direct după o declaraţie CONTROVERSATĂ a primului ministru VIDEO

„Marianne, simbolul Republicii, are pieptul dezgolit pentru că hrănește poporul. Nu este acoperită cu un voal pentru că este liberă. Aceasta este Republica!”, a fost afirmația controversată a lui Valls care nu i-a lăsat indiferenți pe mulți internauți, în contextul disputelor din spațiul public francez în legătură cu interdicția ca femeile musulmane să poarte costumul specific de baie, burkini.

De data aceasta, replica a venit din partea prezentatoarei franceze Daphné Bürki, chiar în prima ediție a emisiunii sale ”La Nouvelle Édition”, informează repubblica.it.

Aceasta a atras atenția asupra faptului că Manuel Valls a confundat sânii, pentru că nu Marianne, simbolul Republicii, apare cu pieptul dezgolit, ci alegoria din Libertatea conducând poporul, prezentată în celebra pictură a lui Eugène Delacroix.

Prezentatoarea și-a pus apoi întrebarea dacă nu cumva, mai devreme sau mai târziu, va trebui ca femeile să-și arate sânii pentru a deveni cetățeni francezi și chiar a încercat să facă un astfel de gest stârnind aplauzele spectatorilor.