O proaspătă mămică a murit asteptând trei ore să fie consultată

O tânără în vârstă de 23 de ani, din Piatra Neamţ, a murit aşteptând trei ore să fie consultată. Aceasta devenise mămică pentru prima oară când a început să se simtă rău. De trei ani procurorii nu au reuşit încă să finalizeze ancheta. 

04 mart. 2020, 11:00
O proaspătă mămică a murit asteptând trei ore să fie consultată

Tânăra a început să se simtă rău, îi crescuse pulsul și se plângea de palpitații. Medicul ginecolog a sunat de multe ori la colega sa, medic cardiolog, ca să îi ceară ajutorul. Aeasta a invocat de fiecare dată alte urgențe și nu a intervenit. După trei ore de așteptare, tânăra a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvată.

Totul s-a petrecut în urmă cu trei ani. Procurorii nu au reuşit nici acum să finalizeze ancheta.

În urma cercetărilor disciplinare desfăşurate la nivelul spitalului din Piatra Neamţ, s-au soldat cu sancţionarea celor doi medici. Ginecologul şi cardiologul au fost găsiţi vinovaţi şi sancţionaţi, însă amândoi au contestat deciziile în instanţă.

În cazul cardiologului, sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% timp de o lună şi interdicţia de a efectua gărzi în secţia de cardiologie a spitalului, contestaţia a fost respinsă de judecători încă de anul trecut.

În privinţa ginecologului, sancţionat cu avertisment scris, Tribunalul Neamţ şi, recent, Curtea de Apel Bacău i-au dat câştig de cauză, judecătorii dispunând anularea sancţiunii, scrie adevarul.