O profesoară de la o şcoală din Petroşani, diagnosticată cu TBC. Peste 150 de elevi, testaţi medical pentru tuberculoză

Publicat: Luni, 21 Ianuarie 2019 10:34 // Actualizat: Luni, 21 Ianuarie 2019 10:34 // Sursa: romaniatv.net

Peste 150 de elevi şi cadre didactice de la o şcoală generală din Petroşani au fost testaţi medical după ce o profesoară din cadrul unităţii de învăţământ a fost diagnosticată cu TBC şi internată la spitalul din localitate.

Foto: Captură video

"Bolnava a fost internată în secţia de pneumoftiziologie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani. Conform metodologiei în vigoare, au fost investigate din punct de vedere medical toate persoanele cu care pacienta a venit în contact direct. În cazul familiei, niciuna dintre cele 12 persoane nu prezintă boala", a declarat luni, pentru AGERPRES, medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În cadrul testelor medicale au mai fost incluşi colegii profesoarei şi elevii de la clasele la care aceasta a predat şi au fost în contact direct. Rezultatele analizelor urmează să fie comunicate în următoarele zile.

De asemenea, conducerea şcolii din Petroşani a comunicat că toate sălile de clasă au fost dezinfectate, în conformitate cu metodologia transmisă de autoritatea de sănătate publică.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
elevi testati tuberculoza Pertroşani profesoara tuberculoza TBC tuberculoză
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7509
RON
23 Mar
noapte 2 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H