O profesoară, despre cadourile pe care le fac părinții de Sărbători: „Ce iz de comunism! Nu ar trebui oare să evoluăm? Atât profesorii, cât și părinții sunt puși în situații neplăcute datorită acestui obicei!”

Mai sunt două săptămâni până la Crăciun, iar pe grupurile părinților elevilor din România sunt discuții intense legate de cadourile pe care le vor pregăti pentru profesori. Doar că nu toți profesorii sunt de acord cu această practică și spun că sunt jenați de această situație.

10 dec. 2023, 16:35
O profesoară, despre cadourile pe care le fac părinții de Sărbători: „Ce iz de comunism! Nu ar trebui oare să evoluăm? Atât profesorii, cât și părinții sunt puși în situații neplăcute datorită acestui obicei!”

Mulți profesori nu sunt de acord cu gestul părinților de a le oferi cadouri de Crăciun. Unele cadre didactice spun că vor fi puși în situații jenante.

Am văzut câteva articole și postări pe tema asta – parcă nu-mi vine să cred că încă se mai practică. Cadouri pentru profesori – ce iz de comunism! Nu ar trebui oare să evoluăm? Atât profesorii, cât și părinții sunt puși în situații neplăcute datorită acestui obicei! Părinții se simt mereu presați în a cotiza sume pe care, în multe instanțe, nu și le permit. Profesorii, pe de altă parte, se simt cumva mituiți de aceste cadouri de care, majoritatea, chiar nu au nevoie. Un ‘Mulțumesc’ spus din inimă face mai mult decât o grămadă de obiecte menite să colecteze praf”, a scris o profesoară pe Facebook.

Citește și: Cadouri avantajoase de Crăciun pentru întreaga familie! Acum economisești mai mult!

Stați liniștiți dragi părinți! Nu avem nevoie de nimic, nici măcar de un mulțumesc pentru că nu este sincer. Slavă Domnului ne permitem o ciocolată sau un parfum. Decât să oferiți cadouri și să bombăniți mai bine lăsați-o baltă”, a postat o altă profesoară.

„Pentru mine, ca dascăl, cel mai frumos cadou este să văd că am reușit să fac dintr-un elev un om realizat și să văd că după zeci de ani nu m-a uitat, se bucură să-mi prezinte familia, copilașii. Ăsta e cel mai frumos cadou și cel mai valoros.

V-ați întrebat vreodată cum ne simțim noi, ca dascăli, să apară părinții cu oale, cratițe, blide, prăjitoare de pâine, cafele, bomboane și altele. Nu, mulțumim noi știm ce cafea bem, noi știm ce parfum folosim, noi știm ce mâncăm. Am refuzat și mărțișoare, flori și invitații la banchet, deoarece am auzit comentarii de genul: iar să-i luăm flori, ce să mănânce pe banii noștri.

În primii mei ani de învățământ am primit în particular ca și cadou, două obiecte: un album de artă și o vază de rubin de la doi elevi excepționali. Când le priveam îmi aminteam de ei.

Citește și: Studiu: Ce cadouri vor cumpăra românii de Crăciun 2023. Bunicii sunt ţinta cadourilor din partea Generaţiei Z

Din păcate vaza s-a spart singură la mulți ani după moartea elevei într-un accident cumplit. Atât! Să aveți sărbători fericite alături de familiile voastre și să nu uitați că dascălii nu așteaptă cadouri!”, spune profesoara, citată de Fanatik.ro.