O profesoară, fost director de şcoală, este acuzată că a încasat bursele elevilor

O profesoară din Ialomiţa, fost director al unei şcoli profesionale, este acuzată că timp de trei ani ar fi încasat bursele elevilor care provin din medii defavorizate. Prejudiciul este estimat la 22.000 de lei.

18 oct. 2021, 18:51
O profesoară, fost director de şcoală, este acuzată că a încasat bursele elevilor
profesoară este acuzată că a încasat bursele elevilor

O profesoară, fost director de şcoală, este acuzată că a încasat bursele elevilor care proveneau din familii cu posibilităţi materiale reduse. S-a întâmplat la Şcoala Profesională Reviga din judeţul Ialomiţa.

Profesoară acuzată că a încasat bursele elevilor

Noua directoare a şcolii a fost cea care a descoperit ce a făcut fostul director timp de trei ani. Aceasta a sesizat Inspectoratul Şcolar, instituţie ce a cerut un control la şcoala respectivă. Potrivit primelor concluzii, fosta directoare şi-ar fi însuşit o parte din sumele pe care în mod normal trebuia să le primească elevii ce proveneau din familii cu posibilităţi materiale reduse.

Citeşte şi Rezultate concurs directori 2021. Este dezastru, prima reacţia a lui Sorin Cîmpeanu: „Nu mă aşteptam”

Poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală, verificările fiind continuate, în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare a unor fonduri instituţionale. Din verificări a reieşit că, în perioada 2018-2021, o femeie, în vârstă de 54 de ani, director al unei şcoli profesionale din judeţul Ialomiţa, şi-ar fi însuşit o parte din fondurile alocate pentru bursele şcolare. Prejudiciul este estimat la 22.000 de lei”, a declarat reprezentantul IPJ Ialomiţa, potrivit News.ro. 

Femeia acuzată că şi-ar fi însuşit banii copiilor, continuă să predea încă în şcoala pe care a condus-o.

Citeşte şi Aproape 200 de şcoli din Bucureşti sunt închise şi elevii fac cursuri online