O rachetă din Gaza a lovit sudul Israelului

O rachetă trasă din Gaza a lovit joi sudul Israelului, fără să provoace victime, a anunțat armata israeliană, informează Reuters.

27 aug. 2015, 03:35
O rachetă din Gaza a lovit sudul Israelului

Nu a existat imediat nicio revendicare a acestui atac pe timp de noapte. Grupuri salafiste jihadiste ce susțin un război sfânt global sprijinit de Al Qaida au revendicat majoritatea tirurilor de rachete asupra Israelului trase de pe teritoriul de coastă de la sfârșitul unui război de 50 de zile în Fâșia Gaza în urmă cu un an.

Armata a declarat într-un comunicat că racheta a lovit o zonă adiacentă frontierei cu Gaza și nu au fost anunțați răniți.

Potrivit site-ului Ministerului de Externe israelian, 11 rachete din Fâșia Gaza, cu excepția celei lansate joi, au lovit Israelul de la încetarea focului intermediată de Egipt ce a oprit războiul din Gaza.

Israelul îi face responsabili pe conducătorii mișcării Hamas islamiste din Gaza pentru orice atac din enclava de 1,8 milioane de palestinieni. Acum trei săptămâni, după ce o rachetă a lovit sudul Israelului, avioane israeliene au bombardat o tabără de antrenament Hamas, rănind patru gărzi de securitate. Un mic grup salafist a declarat că a lansat-o, amintește Reuters.