O rachetă lansată de ruși a lovit piaţa centrală a oraşului ucrainean Cernihiv. Sunt cel puţin şapte morţi şi zeci de răniţi

Şapte persoane, inclusiv un copil de 6 ani, au fost ucise şi 90 rănite după ce o rachetă rusească a lovit piaţa centrală din oraşul istoric Cernihiv, din nordul Ucrainei.

19 aug. 2023, 15:25

O rachetă lansată de ruși a lovit piaţa centrală a oraşului ucrainean Cernihiv, din nordul țării. Potrivit unui bilanț provizoriu, cel puțin şapte persoane au murit şi 90 sunt rănite, a fost anunţat de Ministerul de Interne de la Kiev. Între victime sunt și 12 copii şi 10 agenţi de poliţie.

Ministerul de Interne a declarat, de asemenea, că acoperişul teatrului a fost distrus în timpul atacului.

Cernihiv este un oraş cu bulevarde pline de verdeaţă şi biserici vechi de secole, situat la aproximativ 145 km la nord de capitala Kiev.

Forţele aeriene de la Kiev declaraseră sâmbătă dimineaţa devreme că armata ucraineană a doborât 15 din cele 17 drone Shahed, de fabricaţie iraniană, lansate de Moscova în atacurile de peste noapte.

Atacul vine după ce noaptea trecută Rusia a lansat 17 drone în încercarea de a lovi regiunile de nord, centrale şi de vest ale Ucrainei, au anunţat sâmbătă forţele aeriene ucrainene.

Aviaţia militară ucraineană a adăugat că 15 drone Shahed, de fabricaţie iraniană, lansate de Rusia, au fost doborâte. Reuters menţionează că nu este clar deocamdată ce s-a întâmplat cu cele două drone care nu au putut fi doborâte şi precizează că nu a putut verifica informaţiile din alte surse. La fel, nu se ştie deocamdată ce obiective şi zone au fost vizate de Rusia în atacul său.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării rus a anunţat sâmbătă că forţele de apărare aeriană ale Rusiei au doborât o rachetă lansată în timpul nopţii de Ucraina asupra Crimeii, peninsulă ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014.

 

Zelenski se află în vizită în Suedia, unde se întâlneşte cu premierul şi familia regală

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns sâmbătă în Suedia pentru a se întâlni cu premierul Ulf Kristersson, cu familia regală şi cu alţi oficiali.

Zelenski, care este însoţit de prima-doamnă Olena Zelenska, a declarat că le va mulţumi oficialilor cu care se întâlneşte pentru sprijinul suedez acordat Ucrainei de-a lungul celor 18 luni de război cu Rusia.