O rachetă Soyuz a fost lansată către Staţia Spaţială Internaţională, cu trei membri la bord VIDEO

O rachetă rusească Soyuz a decolat miercuri, în jurul orei 20.58 GMT, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan transportând un nou echipaj spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), compus din doi ruşi şi un american. Capsula a ajuns pe ISS după numai şase ore de zbor.

26 sept. 2013, 06:52
O rachetă Soyuz a fost lansată către Staţia Spaţială Internaţională, cu trei membri la bord VIDEO

Racheta Soyuz a decolat la ora programată, transportându-i pe cosmonauţii ruşi Oleg Kotov şi Serghei Riazanski şi astronautul american Michael Hopkins spre ISS de care capsula Soyuz -TMA s-a cuplat în jurul orei 2.48 GMT, potrivit Agerpres.

Rusul Oleg Kotov, un medic militar de 47 de ani, este comandantul acestei misiuni. El are două zboruri spaţiale la activ, în 2007 şi 2009, a declarat Agenţia spaţială rusă Roskosmos.

Compatriotul său Serghei Riazanski, un biolog de 39 de ani, este inginer de zbor.

Coechipierul lor de la NASA, agenţia spaţială americană, Michael Hopkins, este ofiţer al US Air Force în vârstă de 44 de ani.

Ei se vor alătura la bordul ISS italianului Luca Parmitano, rusului Feodor Iurtscikin şi americancei Karen Nyberg, rămaşi singuri la bord după coborârea pe Pământ la 11 septembrie a echipajului anterior ruso-american.

Misiunea lor în spaţiu va dura 168 zile, a precizat Roskosmos.