O ramură a PKK a revendicat atacurile cu bombă de la Ankara

Publicat: Vineri, 19 Februarie 2016 19:57 // Actualizat: Vineri, 19 Februarie 2016 20:06 // Sursa: romaniatv.net

O ramură a PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) denumită TAK (Şoimii Eliberării Kurdistanului) a revendicat atentatele cu maşină-capcană comise împotriva unor militari turci  şi în urma cărora 28 de persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe zeci au fost rănite, informează site-ul TAK.

Foto: Reuters

Militanţii TAK au jurat să continue seria de atacuri în Turcia, informează Reuters, citând declaraţia grupului desprins din PKK, dată publicităţii vineri.

Autorul atacului de la Ankara a fost identificat ca fiind un bărbat de 26 de ani, născut în Turcia, în oraşul Van, din estul ţării. La început, autorităţile turce au crezut că atacul fusese comis de kurzii sirieni, însă aceştia au negat acuzaţiile.

Gruparea militantă kurdă operează în Turcia şi în nordul Irakului şi este considerată a fi o organizaţie teroristă atât de către Turcia, cât şi de Statele Unite. Este reponsabil pentru comiterea a mai multor atacuri începând din 2004. Cel mai recent a fost cel cu mortiere, de la Istanbul, din decembrie, asupra aeroportului Sabiha Gokcen, soldat cu moartea unei persoane şi distrugerea a cinci avioane.

TAK susţine că nu mai are nicio legătură cu PKK, însă aceasta din urmă susţine la rândul ei că nu mai are niciun control asupra TAK.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 feb 20:20
... O ramură a PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) denumită TAK (Şoimii...
19 feb 20:15
...unor militari turci  şi în urma cărora 28 de persoane şi-au pierdut viaţa şi mai Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
19 feb 20:14
...comise împotriva unor militari turci  şi în urma cărora 28 de persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe zeci au Citește mai departe… O...
1
EUR
4.8419
RON
02 Jun
noapte 7 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H