O reţea de trafic cu fiinţe umane între Franţa şi Spania a fost dezmembrată cu ajutorul Europolului. Ce au găsit poliţiştii

Poliţia italiană şi franceză au dezmembrat cu ajutorul Europolului o importantă reţea de trafic cu trafic de fiinţe umane şi de droguri. Traficanţii vizau deopotrivă minori neînsoţiţi pe care îi incita să părăsească centrele în care se aflau şi să emigreze în ţări din Europa de Vest.

17 sept. 2019, 12:42
O reţea de trafic cu fiinţe umane între Franţa şi Spania a fost dezmembrată cu ajutorul Europolului. Ce au găsit poliţiştii

În organizaţia acestor persoane care racolau fiinţe umane de diferite naţionalităţi, se aflau inclusiv minori de diferite naţionalităţi şi pe care îi pregăteau să racoleze cât mai multe persoane din ţări ca Alpgeria, Mali, Maroc şi Siria. 

Clandestinii erau transportaţi în Franţa, cu maşina, din portul Almeria. Organizaţia criminală a profitat astfel să transporte clandestin droguri, haşiş, ţigări şi chiar specii rare de animale din specii protejate.

Ancheta a început cu arestarea, în Franţa, a unui rezident spaniol care transporta la bordului autocarului său 22 de clandestini, între care 6 minori, potrivit presei franceze. 

Autorităţile au adunat dovezi despre aceste activităţi criminale şi au descoperit că liderul organizaţiei era un rezident marocan care exploata o firmă de autocare.

Poliţiştii au interpelat 26 de persoane în Spania şi trei în Franţa. 

S-au făcut, de asemenea, 14 percheziţii imobiliare, cea ce a permis să se descopere şi confişte 30.000 de euro, diferite documente, computere, peste 200 de kilograme de haşiş, un vehicul şi o remorcă.