O reţea ilegală de muncitori ucraineni, cu documente false româneşti, a fost destructurată în Franţa

Publicat: Miercuri, 11 Septembrie 2019 13:24 // Actualizat: Miercuri, 11 Septembrie 2019 13:24 // Sursa: romaniatv.net

Douăzeci de ucraineni - cu false documente de identitate româneşti - au fost reţinuţi săptămâna trecută pe Insula caraibiană Sfântul Martin, o operaţiune care a pus astfel capăt unei filiere ce permitea unor întreprinderi de construcţii să angajeze cu costuri mici muncitori ilegali, a declarat miercuri o sursă apropiată anchetei pentru AFP.

Reţinerile, pe un şantier la Terres-Basse, în vestul insulei, au fost efectuate de către serviciile judiciare ale Poliţiei de Frontieră (AF), la cererea viceprocurorului Republicii Yves Paillard.

Nevoile în domeniul construcţiilor sunt foarte importante pe Insula Sfântul Martin, aflată în continuare în plină reconstrucţie la doi ani după trecerea uraganului Irma, care a devastat-o în septembrie 2017.

Prezenţa unor muncitori ucraineni pe Sf. Martin, pe şantiere de reconstrucţie şi maii ales pe acoperiţuri, a alertat agenţi PAF, care controlează şantierele în cadrul Comitetului operaţional teritorial antifraudă (Cotaf).

Muncitorii au prezentat documente de identitate româneşti care, examinate de către membri ai serviciului dedeciat contrafacerilor, Analişti de fraudă de documente şi identitate (Afdi), s-au dovedit false.

"Erau contrafaceri de bună calitate", a precizat o sursă apropiată anchetei. Însă "cărţile (de identitate) contrafăcute prezentau mai multe anomalii", precum "o stemă lipsită de detalii şi de calitate vizuală" şi "un font neconform".

Cei 20 de muncitori, plasaţi în arest preventiv şi audiaţi, au permis să se descopere că reţeaua era organizată în comun în Ucraina, în România şi în Franţa.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, ucrainenii cumpărau falsa carte de identitate română cu suma de aproximativn 500 de euro.

Apoi, doi conducători de întreprinderi în domeniul construcţiilor de pe Insula Sfântul Martin le organizau venirea, transportul şi cazarea, prin compensaţii pentru chirie.

Ei îi puneau să semneze contracte de muncă, ce s-au dovedit la rândul lor "complet frauduloase, pentru că erau trecute 12 ore de muncă pe săptămână, iar ei efectuau mult mai mult", adaugă sursa apropiată anchetei.

Coorganizatorii acestei filiere urmează să fie audiaţi în curând, potrivit aceleiaşi surse.

Documente în vederea obligării părăsirii teritoriul francez au fost emise pe numele tuturor celor 20 de muncitori.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
acte false Insula Sfântul Martin reţea ilegală muncitori
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
08 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H