O revistă a UBB din Cuj-Napoca, în topul mondial al revistelor academice de administraţie publică

Publicaţia "Transylvanian Review of Administrative Sciences", editată de către Departamentul de "Administraţie Publică al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării" din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), ocupă locul 30 în topul mondial al revistelor academice de administraţie publică, fiind cea mai bine cotată revistă din Europa de Est.

19 sept. 2014, 08:20
O revistă a UBB din Cuj-Napoca, în topul mondial al revistelor academice de administraţie publică

Primul număr al revistei „Transylvanian Review of Administrative Sciences” a apărut în anul 1998 din dorinţa reprezentanţilor Departamentului de Administraţie Publică de a oferi o publicaţie de specialitate cercetătorilor, practicienilor şi studenţilor în domeniul ştiinţelor administrative, se arată într-un comunicat emis de UBB.

Revista a fost, iniţial, răspunsul nostru la nevoia existenţei publicaţiilor profesioniste în domeniul administraţiei publice. Calitatea ei a crescut cu fiecare număr, am ajuns, după cum se vede, să fim printre cele mai bune publicaţii de profil din lume, iar acum nu putem decât să încercăm să urcăm în clasament, practicând în continuare un nivel de cercetare de elită„, a declarat decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, profesorul Călin Hinţea.

De atunci, revista a abordat teme interdisciplinare de interes atât pentru practicienii, cât şi pentru teoreticienii domeniului. Revista „Transylvanian Review of Administrative Sciences” are un bord internaţional, format din personalităţi în domeniu.

Prin intermediul unui proiect finanţat de Fundaţia pentru o Societate Deschisă, Revista Transilvană de Ştiinţe Administrative este accesibilă pentru orice persoană interesată, la adresa de web www.rtsa.ro.

Începând din anul 2005, revista apare atât în limba engleză (Transylvanian Review of Administrative Sciences), cât şi în limba română (Revista Transilvană de Ştiinţe Administrative).

CITEŞTE ŞI: Patru instituţii de învăţământ superior din România, în TOPUL MONDIAL al universităţilor