O româncă a dat lovitura în afaceri, chiar în propriul apartament, după ce s-a uitat la tutoriale pe Internet: „Am investit 2.000-3.000 de euro”

O româncă a început un business important chiar în casa în care locuiește, după ce a studiat pe Internet pașii de urmat.

28 aug. 2023, 10:00
O româncă a dat lovitura în afaceri, chiar în propriul apartament, după ce s-a uitat la tutoriale pe Internet: „Am investit 2.000-3.000 de euro”
O româncă și-a deschis afacere cu lumânări în propriul apartament

O româncă a pornit o afacere de succes în propria locuință. Tânăra a mărturisit că a căutat tutoriale în mediul virtual și apoi a început să se concentreze pe noua pasiune. A investit o sumă importantă pentru acest plan.

După ce a izbucnit pandemia de coronavirus, a început afacerea chiar în casa în care locuiește. A studiat pe Internet și a aflat care sunt materialele de care are nevoie.

Ioana Anuței a pornit un business cu o investiție inițială de aproximativ 2.500 de lei. A început să facă lumânări parfumate cu ajutorul unui ibric, dar, în timp, a investit în aparatură specială.

Citește și: Roxana, românca plecată pe când avea doar 19 ani dintr-un sat din Bacău, a ajuns să candideze la alegerile locale din Norvegia: „M-am gândit că pot mai mult și nu găseam sprijinul în România”

Primii bani obținuți din afacere i-a cheltuit pe diverse aparate de care românca avea nevoie. S-a documentat și mai mult și a aflat că ceara se topește într-o baie de aburi, lumânările sale fiind însoțite de fiecare dată de un mesaj amuzant.

„Mie mi-au plăcut dintotdeauna lumânările parfumate, dar momentul definitoriu a fost când am descoperit o lumânare de soia de la Guerlain. Am încercat să-i reproduc aroma, am căutat tutoriale.

Am văzut notele pe care le conţine, am comandat materialele de care credeam că am nevoie pentru a face lumânări parfumate – uleiuri parfumate, fitiluri şi un termometru de gătit.

Din prima serie, am păstrat eu o lumânare, iar pe celelalte le-am făcut cadou”, a declarat românca, potrivit zf.ro.

Citește și: Ana, românca ajunsă patroană în Spania, după ce a început ca îngrijitoare. Femeia deține un magazin cu produse românești: „Viața mea era un dezastru”

De-a lungul timpului, Ioana Anuței a investit circa 3.000 de euro în această afacere cu lumânări parfumate.

„Atelierul a rămas în apartamentul în care locuiam, iar eu m-am mutat. Am investit pe parcurs undeva la 2.000-3.000 de euro”, a mai spus Ioana.

Prețul lumânărilor este curpins între 50 și 100 de lei. Cei interesați o găsesc pe româncă pe diverse platofrme de socializare, printre care se numără site-ul personal, Facebook și Instagram.

În viitorul apropoiat își dorește să se extindă și să angajeze persoane care să o ajute în afacere, pentru că unele perioade sunt foarte solicitante. În luna decembrie vinde undeva la 2.000 de lumânări.