O româncă a dat o lovitura. Fostul model de succes va scoate aurul României

Blueberry Ridge Minerals, companie fondată de un american şi deţinută majoritar de o româncă se pregăteşte de listare pe bursă de valori. Potrivit administratorului societăţii, Ema Gavrilă, perioada de explorare a minei de aur de la Baia de Arieş a fost finalizată, iar compania aşteaptă eliberarea licenţei de exploatare a zăcământului din mină până în februarie 2020, în funcţie de acordurile pe care le mai are de obţinut proprietarul, scrie Economica.net.

03 ian. 2020, 09:31
O româncă a dat o lovitura. Fostul model de succes va scoate aurul României

Administratorul companiei, Ema Gavrilă, se află în discuţii cu reprezentanţii Bursei de Valori Bucureşti şi îşi doreşte lansarea IPO-ului Blueberry Ridge Minerals, până în luna martie 2020. Asta, deoarece perioda de explorare a minei de aur de la Baia de Arieş s-a încheiat în anul 2019, iar ANRM urmează, teoretic, să emită acum licenţa de exploatare a minei din Munţii Apuseni.

„Ceva impedimente pentru listare există. Pe bursa românească nu avem specialişti pentru tranzacţiile cu aur. Eu aici mi-aş dori să listez compania, deoarece am ambiţia ca Blueberry Ridge Minerals să fie cu capital majoritar românesc, iar capitalul să rămână preponderant aici”, spune Ema Gavrilă.

Compania aşteaptă acum emiterea licenţei de exploatare a aurului de la Baia de Arieş de către ANRM Dacă nu va reuşi listarea în România, administratorul Blueberry Ridge Minerals va duce compania din România pe bursa de la Londra. Fostul fotomodel, cea care a obţinut primul contract al Valentinei Pelinel în America, în valoare de 350.000 de dolari, spune că licenţa de exploatare a minei nu ar trebui să întârzie mai mult de luna februarie 2020, majoritatea formalităţilor fiind deja îndeplinite. Acest fapt permite listarea companiei în luna martie.

Citeşte mai mult pe Economica.net