O româncă a salvat un pensionar care trăia în maşină şi îngheţa, la Munchen: Dragostea lui Dumnezeu i-a trimis!

O româncă a făcut un gest impresionant. Femeia a reușit să-și adune prietenii din comunitatea românească din Munchen și să ofere un adăpost unui bărbat de 75 de ani rămas fpe drumuro, şi care locuia în mașină, când afară temperaturile ajungeau și la -18 grade, scrie Bild.

23 feb. 2021, 10:16
O româncă a salvat un pensionar care trăia în maşină şi îngheţa, la Munchen: Dragostea lui Dumnezeu i-a trimis!

O româncă a salvat un pensionar care trăia în maşină şi îngheţa, la Munchen. Monica Sayer a fost total impresionată când l-a văzut pe bătrânul Eckehard. Femeia nici nu a stat pe gânduri şi a hotărât să ia atitudine. Bărbatul trăia pe străzi, la marginea drumului înztr-o maşină veche de mai bine de doi ani.

O româncă a salvat un pensionar care trăia în maşină şi îngheţa, la Munchen: Dragostea lui Dumnezeu i-a trimis!

Monica i-a mobilizat pe prietenii ei români ca să-i poată oferi germanului un adăpost.

„Sunt incredibil de recunoscătoar că am putut începe o nouă viață aici, în Germania. Am o slujbă, am reușit. Când l-am întâlnit pe Eckehar, aproape că mi-a frânt inima. În nopțile reci stăteam acasă la căldură, nu puteam dormi și mă temeam că va îngheța și va muri în Honda lui.”, a declarat femeia, citată de Bild.

Monica a demarat o strângere de fonduri și a reușit apoi să-i cumpere lui Eckehard o veche rulotă Knaus, pe care a plătit 1.400 de euro. N-a fost simplu, rulota a fost cumpărată la Hessa și a trebuit adusă la Munchen.

„Unul dintre noi a luat rulota, dar a fost prins de radar, se grăbea să ajungă la timp, să nu se închidă broul de înregistrare. Probabil a rămas fără permisul de conducere acum.”, a povestit Monica.

„Îmi aduc ceai fierbinte și mâncare caldă. M-a uimit foarte mult că străinii ajută un german atât de mult!”,a declarat bătrânul.

Monica a inițiat o strângere de fonduri pe 13 februarie, a convins un reporter de la Bild să scrie despre bătrânul pensionar, iar după 8 zile cumpărase rulota și o aranjase pentru bătrân. Ce urmează? O spune tot Monica: „Cel puțin dată pe săptămână îl vom lua acasă pe Eckehard pentru a face un duș și a-și spăla hainele. Îi vom duce mâncare caldă. Și voi munci din greu să-l ajut să aplice la asistența socială pentru a primi un apartament.”, a zis ea.

Citeşte şi: O româncă a fost omorâtă în Franţa, în timp ce încerca să îşi apere fiul. Femeia a fost înjunghiată de maghrebieni, în mijlocul străzii