O româncă care munceşte în Anglia i-a pus gând rău lui Emil Boc. Ce vrea să îi facă primarului Clujului

O tânără este nemulțumită de faptul că este obligată să plătească Primăriei Cluj-Napoca un impozit anual exorbitant pentru un SUV Mercedes vechi de 17 ani.

16 mart. 2015, 15:00
O româncă care munceşte în Anglia i-a pus gând rău lui Emil Boc. Ce vrea să îi facă primarului Clujului

O tânără care locuiește în Marea Britanie i-a scris primarului Emil Boc, indignată de felul în care municipalitatea clujeană a stabilit taxele pentru mașini, scrie citynews.ro. Astfel, aceasta spune că i-a cumpărat surorii ei, care locuiește în Cluj-Napoca, un SUV Mercedes ML 320, fabricat în 1998. Problema a apărut când a fost nevoită să plătească taxa auto anuală, care, pentru respectiva capacitate cilindrică, se ridică la peste 4600 de lei.

Citeşte şi Impozitul pe maşini, MAJORAT în Codul Fiscal actualizat

„In anul 2007 i-am dat sorei mele din Romania o masina Mercedes ML320 fabricata in anul 1998. Printr-o masura initiata de dvs. impozitul acestei masini a crescut la 400 lei/luna, deoarece ati considerat-o de lux. Mentionez ca nu e masina de colectie, ci o masina veche de 17 ani. De cand a crescut impozitul tot incearca sa o vanda, insa nimeni nu o cumpara. I s-au oferit 1 000 lire sterline, aproximativ 6 000 lei. Masina i-am dat-o spre a-i vizita pe parintii nostri in week-end, si aveti si dvs. parinti, care sunt in varsta, si trebuie vizitati periodic, dusi la spitale,etc. Va intreb:cum ati decis ca o astfel de masina este de lux si trebuie platit un astfel de impozit, urias pentru Romania? De ce un posesor de autoutilitara, sa zicem, masina cu care transporta bunuri, face bani din exploatarea masinii, plateste un impozit de 700 lei/AN, si un posesor de autoturism 400lei/LUNA? De ce nu se plateste impozit in Romania in functie de categoria de autovehicul si se plateste dupa capacitatea cilindrica? Daca ati luat acea masura de crestere a impozitului pentru ”lux”, de ce nu a fost aplicat pentru ce s-a cumparat DUPA intrarea in vigoare a legii, in cunostinta de cauza oamenii nemaicumparand produse impozitate atat de mult? O treime din salariul sorei mele se duce lunar pe impozit”, a scris Alina A. pe pagina de Facebook a lui Emil Boc.

Citeşte şi Gafă sinistră a lui Emil Boc după vizita făcută Monicăi Iacob-Ridzi

Deziluzionată de acest sistem de impozitare, tânăra a anunțat că va recurge la o măsură extremă: „Pana la urma, o sa vin in tara, o sa o radiez si o sa o parchez in fata primariei Cluj, ca vreau sa fac act de donatie catre aceasta institutie”, a precizat aceasta.