O româncă de 17 ani adusă în Irlanda de „logodnicul” ei, arestată pentru furt de cosmetice

O adolescentă româncă a fost arestată în Irlanda pentru furt.

10 mai 2013, 07:08
O româncă de 17 ani adusă în Irlanda de „logodnicul” ei, arestată pentru furt de cosmetice

La trei zile după sosirea ei în Irlanda, împreună cu bărbatul de 23 de ani, care susţine că este logodnicul ei, adolescenta a fost arestată pentru furtul unor produse cosmetice în valoare de 296 de euro dintr-un magazin din centrul Dublinului, informează Agerpres.

Toate bunurile furate au fost recuperate în momentul în care fata a fost arestată marţea trecută. Poliţia şi-a exprimat îngrijorarea că fata este un minor neînsoţit şi nu are familie în Irlanda. Miercuri, tribunalul pentru minori din Dublin a decis ca fata să rămână în arest preventiv, ea neavând un domiciliu în Irlanda.

Cazul a fost reluat şi bărbatul care pretinde că îi este logodnic a fost şi el audiat. Bărbatul s-a prezentat la tribunal cu un document emis în România prin care părinţii adolescentei i-au acordat o împuternicire pentru a le aduce fiica în Marea Britanie.

Judecătorul a afirmat însă că astfel de documente sunt folosite în mod normal pentru chestiuni financiare şi nu în cazul copiilor. „Am o fată de 17 de ani în faţa instanţei, ea este în prezent în stare de arest, logodnicul se află la tribunal cu ea, cel puţin aşa mi s-a spus, am o împuternicire în limba română, mi se pare că toate astea sună a sclavie”, a afirmat judecătorul.