O româncă de 32 de ani, la un pas de moarte după o operație de micșorare a stomacului în Turcia: „Mi-au scos trei kilograme de puroi din abdomen”

O româncă de 32 de ani a fost la un pas de moarte după o operație de micșorare a stomacului în Turcia. Ruxandra Tănase a trecut prin momente cumplite în urma intervenţiei chirurgicale, s-a simţit foarte rău, iar cu toate astea, i s-a spus că este sănătoasă şi a fost trimisă acasă.

26 apr. 2023, 12:52
O româncă de 32 de ani, la un pas de moarte după o operație de micșorare a stomacului în Turcia: „Mi-au scos trei kilograme de puroi din abdomen”
O româncă de 32 de ani, la un pas de moarte după o operație de micșorare a stomacului în Turcia

O româncă de 32 de ani, la un pas de moarte. Ruxandra a ales să-și facă o operație de micșorare a stomacului în Turcia. după ce mai multe cunoștințe au apelat la o astfel de intervenție chirurgicală. După operaţie, s-a simţit foarte rău, iar medicii de acolo îi spuneau că este totul bine.

O româncă de 32 de ani, la un pas de moarte

Am fost programată pentru operație la data de 3 aprilie. M-au internat din data de 2 aprilie, ca să-mi facă analizele, iar a doua zi m-au operat. După ce m-am trezit, am simțit o durere cumplită în capul pieptului și în spate. Atunci mi-am dat seama că ceva nu a mers așa cum ar fi trebuit.

În timp ce ei îmi spuneau că am o gâlmiță în stomac, eu nu puteam să-mi înghit nici măcar saliva. Vomitam imediat, iar durerile în capul pieptului erau de nesuportat. De aceea, mi-au făcut morfină. Sedată, am avut senzația că sunt mai bine, iar la externare au scris în fișă că sunt clinic sănătoasă”, a spus Ruxandra Tănase, pentru Gândul.ro.

Pentru că sănătatea i s-a înrăutățit în timpul zborului, iar la coborârea din avion, starea în care se afla era deja gravă, polițiștii de frontieră de pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni au chemat o ambulanță. După ce pacienta a fost stabilizată, a fost transportată la Spitalul Sfântul Ioan.

Inițial, mi-au administrat antibiotice, pentru a opri infecția, după care m-au băgat în sala de operație. Mi-au scos aproximativ trei kilograme de puroi din abdomen.

Doctorii români mi-au salvat viața după ce m-au ținut internată 13 zile. Costurile de spitalizare au fost evaluate la 27.000 de lei, iar medicamentele m-au costat, separat, în jur de 10.000 de lei.

Oamenii trebuie să știe ce mi s-a întâmplat, pentru că sănătatea este bunul nostru cel mai de preț. Tocmai de aceea, cine a greșit, trebuie să răspundă”, a mai spus Ruxandra Tănase.