O româncă, mamă a cinci copii, a murit în Spania. Diaspora face eforturi disperate să-i găsească familia

Românii din Spania încearcă să dea de familia unei românce care a decedat în urmă cu patru zile. Femeia a lăsat în urmă cinci copii orfani. Soţul româncei a decedat şi el, în urmă cu trei ani.

08 ian. 2018, 09:45

Femeia, al cărei  nume este Pop Ileana (Turda Ileana pe numele de fată), originară din Petrova – Maramureș și domiciliată ultima dată în Leordina, a decedat în cursul zilei de 4 ianuarie 2018 în localitatea Cuenca din Spania. Soțul femeii a decedat în urmă cu trei ani. În urma lor au rămas în Spania cinci copii orfani și fără aparținători.

Asociația „România în Spania” încearcă cu disperare să dea de urma unor rude ale femeii, care ar putea să îi preia pe cei cinci copii români, rămași ai nimănui. Cei care cunosc detalii legate de femeia decedată sunt rugați să contacteze Asociația „România în Spania” la număr de telefon: 639178615 sau Consulatul României din Ciudad Real – tel. 609513790.

În cazul în care nu se găsesc rude ale femeii decedate care să preia copiii, aceștia vor rămâne în Spania într-un orfelinat.