O româncă, pe listele Partidului Democrat pentru alegerile parlamentare din Italia

Partidul Democrat din Italia vrea să includă în Parlament şi reprezentanţi ai imigranţilor care trăiesc în Peninsulă, iar pe lista celor care ar putea face parte din Legislativul italian se află şi o româncă, Nona Evghenie.

09 ian. 2013, 14:50
O româncă, pe listele Partidului Democrat pentru alegerile parlamentare din Italia

Două românce, Alina Harja şi Nona Evghenie, au avut şansa de a intra pe listele Partidului Democrat Italian pentru alegerile legislative, însă doar una a fost aleasă de secretarul naţional Pierluigi Bersani, care a apreciat că includerea unor reprezentanţi ai imigranţilor în Parlament nu este doar o dovadă de maturitate, ci şi un pas făcut spre binele ţării.

Dacă Alina Harja nu a reuşit să intre pe listele celor care îi vor reprezenta pe imigranţii români în Parlamentul italian, a făcut-o Nona Evghenie, care în prezent ocupă un post de consilier comunal în Padova. Ea a candidat la alegerile primare contra altor colegi de partid şi a obţinut aproape 900 de voturi şi l-a convins şi pe Pierluigi Bersani, ajungând să ocupe poziţia 25 pe lista candidaţilor pentru circumscripţia Veneto 1.

Nona Evghenie este născută în România în 1978, iar de 7 ani locuieşte la Padova, împreună cu soţul ei, Marco. Deşi s-a stabilit în Italia, Nona nu a renunţat la cetăţenia română. Ea are o diplomă universitară în economie şi comerţ, cu specializare în Negociere internaţională, iar în prezent lucrează în domeniul bancar.

Din februarie 2008 face parte din Partidul Democrat, iar în luna septembrie al aceluiaşi al a constituit Asociaţia PD Iorga, prima asociaţie teritorială din Italia care avea să gestioneze raporturile cu imigranţii prezenţi în regiunea Padova.