O salvamonistă, BĂTUTĂ crunt de un INTERLOP într-un bar din Hunedoara. PRIMA DECLARAŢIE a tinerei VIDEO

O tânără de 21 de ani, salvamontistă în Straja, a fost bătută într-un bar din stațiunea montană de un bărbat de 33 de ani, în timp ce se afla la o petrecere. Poliția a deschis pe numele agresorului un dosar penal pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și amenințare. Bărbatul a fost reţinut.

07 feb. 2016, 06:28
O salvamonistă, BĂTUTĂ crunt de un INTERLOP într-un bar din Hunedoara. PRIMA DECLARAŢIE a tinerei VIDEO

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă și a fost filmat de camerele de supraveghere ale barului.

În acea seară eram un turist simplu, ca toţi ceilalţi, iar eu, fiind obişnuită să previn accidentele şi să informez cetăţenii din staţiune, i-am explicat politicos că nu are rost să adreseze nimănui injurii. Însă el a reacţionat după cum s-a văzut„, a declarat tânără, la B1 TV.

La locul incidentului a intervenit un echipaj al jandarmilor montani din stațiunea Straja, care l-au încătușat pe agresor și l-au predat Poliției, acesta fiind amendat cu 1.000 de lei pentru provocare și participare la scandal într-un local public, potrivit Agepres. Bătăuşul se numeşte Constantin Sorin Palesică şi este unul dintre cei mai periculoşi interlopi din Valea Jiului.

Tânăra a fost transportată la spital, în stare de inconștiență, de un echipaj SMURD, iar duminică a revenit acasă. „Fata a ieșit din spital. Este stabilă. A avut un hematom cranian și răni pe spate„, a declarat șeful Salvamont Lupeni—Straja, George Resiga. Potrivit acestuia, tânăra ar fi ieșit în local cu o prietenă, invitate la o zi de naștere.

Poliția a declanșat o anchetă în acest caz, agresorul tinerei fiind cercetat penal pentru lovire, alte violențe și amenințare. „Polițiștii continuă cercetările în vederea clarificării tuturor circumstanțelor faptei, în cursul acestei dimineți (duminică, n.r.) suspectul fiind condus la sediul Poliției pentru audieri și luarea luării măsurilor legale„, se menționează într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

La rândul său, Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara a informat că în urma acestui eveniment a dispus verificări în cazul subofițerului de jandarmi care se afla în local la momentul agresiunii.

Totodată, în cursul zilei de 6 februarie 2016, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara s-a autosesizat și a dispus constituirea unei comisii pentru efectuarea verificărilor cu privire la comportamentul unui subofițer din cadrul unității, aflat în club, în timpul liber, în momentul comiterii agresiunii. În acest caz, în funcție de rezultatele verificărilor, urmează să fie dispuse măsurile legale față de subofițerul care nu a avut un comportament corespunzător calității de jandarm„, se precizează într-un comunicat al IJJ Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, maiorul Nicolae Răducu, a declarat că din primele cercetări jandarmul nu este prieten cu agresorul fetei. De asemenea, jandarmul i-a acordat primul ajutor medical victimei, iar la sosirea echipei de jandarmi montani a participat la prinderea și încătușarea agresorului.

CITEŞTE ŞI: Bărbat înjunghiat de un interlop periculos la Făgăraş