Am putea plăti mai puţin la întreţinere. RADET contestă preţul aberant pe gigacalorie

Facturile la apa caldă şi întreţinere vor fi decise în instanţă. RADET dă în judecată ELCEN pentru că a fixat preţuri aberante la gigacalorie, care ar încălca legea.

24 iul. 2015, 18:44
Am putea plăti mai puţin la întreţinere. RADET contestă preţul aberant pe gigacalorie

Instanţa urmează să decidă dacă preţul cerut de ELCEN este corect. În cazul în care judecătorii decid că preţul este umflat atunci ar putea cere o micşorare, iar facturile bucureştenilor ar putea să scadă.

Şefii RADET vin şi cu argumente în sprijinul acestor acuzaţii. Ei spun că o centrală din nordul Capitalei produce agent termic mai ieftin decât cel furnizat de ELCEN, în condiţiile în care ELCEN beneficiază de subvenţie pentru cogenerare, iar preţul ar trebui să fie mai mic, potrivit România TV

„Preţul gigacaloriei, faţă de acest 230 de lei raportat şi aprobat de autorităţi pentru ELCEN, ar trebui să fie cu cel putin 30-40% mai mic pentru a respecta regula cogenerării de înaltă eficienţă. Pe baza acestor constatări pregătim o acţiune în instanţă”, a declarat Gabriel Dumitraşcu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET.