O şefă de Inspectorat Şcolar şi trei profesori, vacanţa în Tanzania pe banii elevilor. „A fost o experienţă de neuitat”

Maria Ştefănie, şefa Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara, Sorin Demeter, directorul Colegiului „Transilvania” din Deva, o profesoară şi o angajată a IŞJ Hunedoara au petrecut o vacanță de vis în Tanzania, sub pretextul unui proiect în domeniul educaţiei, informează Adevărul.

12 feb. 2019, 17:42
O şefă de Inspectorat Şcolar şi trei profesori, vacanţa în Tanzania pe banii elevilor. „A fost o experienţă de neuitat”

„O parte din cheltuieli au fost suportate din fondurile Colegiului, respectiv cele de transport, iar o parte din banii noştri”, a susţinut Sorin Demeter.

Transportul asigurat de colegiu ar fi costat 700 de euro. „În perioada 1 – 9 februarie 2019 o delegaţie formată din patru membri a efectuat o vizită oficială în Regatul Unit al Tanzaniei. Am vizitat următoarele instituţii: VETA – Vocational Educational and Training Authority, Unique Academy, Halisi Secondary School şi Mwenge Local Vocational Centers. De asemenea, am participat la o întălnire cu reprezentanţii Organizaţiei Ruuner Yetu, regiunea Mbeya, district Rungwe, care se implică în multe acţiuni de caritate şi de voluntariat. A fost o experienţă unică, de neuitat, o adevărată lecţie de viaţă! Oamenii din Tanzania sunt buni, ospitalieri, credincioşi şi foarte respectuoşi. Am fost impresionaţi foarte mult de respectul pe care copii şi tinerii îl au faţă de părinţii lor şi faţă de persoanele în vârstă: Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”, a informat reprezentanta Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara.