O societate comercială care asigură servicii de ambulanţă privată va fi controlată după decesul fotbalistului Ekeng

Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, a început sâmbătă un control la o societate comercială care asigură servicii de ambulanță private, informează un comunicat al MAI.

07 mai 2016, 13:44
O societate comercială care asigură servicii de ambulanţă privată va fi controlată după decesul fotbalistului Ekeng

Conform sursei citate, personalul din cadrul Serviciului Inspecție al DSU, doi medici cu experiență în medicina de urgență și personal desemnat din cadrul Direcției de Sănătate Publică București vor verifica mai multe aspecte, printre care: ambulanțele serviciului de ambulanță privat și dotarea acestora, precum și respectarea normativelor în vigoare; respectarea legislației privind acordarea asistenței medicale de urgență și transport sanitar în regim privat; schema de personal și a calificărilor acestora, precum și a documentelor care atestă formarea continuă a angajaților care lucrează pe ambulanțe; documentele întocmite în urma intervențiilor la cazurile de urgență și de consultații la domiciliu, inclusiv cele care se fac în baza protocolului cu Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și în baza contractului cu Casa de Asigurări.

„La finalul controlului, în funcție de aspectele constatate vor fi luate măsurile legale care se impun, iar concluziile vor fi făcute public”, se arată în comunicat.

Sâmbătă, ofițeri de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei au deschis o anchetă în cazul morții fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, după cum au precizat surse judiciare.

Fotbalistul a murit vineri seară, la vârsta de 26 de ani, după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului dintre echipele Dinamo București și FC Viitorul Constanța.

În acest caz au apărut contradicții legate de condițiile în care a survenit decesul, suporteri dinamoviști susținând că ambulanța a intervenit cu întârziere.

Potrivit medicului Cristian Pandrea de la Spitalul de Urgență Floreasca, în cazul morții fotbalistului cauzele pot fi multiple.

„A fost adus la noi cu o ambulanță fără manevre de resuscitare din câte știm, în stop cardio-respirator, la camera de gardă. S-au inițiat manevre de resuscitare care au durat aproximativ o oră și 30 de minute. Aceste manevre au rămas, din păcate, fără rezultat. Pacientul a decedat. Nu este prima dată când se întâmplă un asemenea eveniment pe terenul de sport, cauzele pot fi multiple și ele vor fi relevate de examenul necropsic ce se va efectua ulterior”, a afirmat medicul Pandrea.

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocașul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon și și-a pierdut cunoștința, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar șapte minute mai devreme.