O șoferiță de TIR arestată în Franța după ce a furat combustibil. Românca a fost ajutată de alți 3 bărbați

O șoferiță româncă în vârstă de 27 de ani, care se afla la volanul unui camion greu, a fost reținută în Franța sub suspiciunea de furt de combustibil dintr-un alt vehicul de transport. Împreună cu ea, au fost reținuți trei bărbați români.

20 dec. 2023, 17:18
O șoferiță de TIR arestată în Franța după ce a furat combustibil. Românca a fost ajutată de alți 3 bărbați
O șoferiță de TIR arestată în Franța după ce a furat combustibil. Românca a fost ajutată de alți 3 bărbați

O șoferiță româncă în vârstă de 27 de ani, care conducea un camion de mare tonaj, a fost reținută în Franța sub acuzația de furt de combustibil dintr-un alt camion. Alături de ea, au fost reținuți trei bărbați români, cu vârste în jurul a 40 de ani, care, de asemenea, erau șoferi de TIR.

Citește și: Trucul care te ajută să economisești zeci de litri de combustibil. Descoperirea făcută de cercetătorii britanici

Cei patru indivizi au fost opriți și reținuți de către jandarmi, ulterior fiind aduși în fața instanței, care a decis arestarea lor. Procesul lor urmează să aibă loc în cursul acestei săptămâni. Suspiciunile îi vizează pe acești români în legătură cu un incident petrecut în noaptea de 14 spre 15 decembrie, când se pare că au furat o cantitate semnificativă de motorină dintr-un camion parcat într-o parcare din zona Quinssaines, în Allier, conform informațiilor furnizate de La Montagne. Furtul ar fi avut loc în jurul orei 1:30.

Cei patru români se aflau în tranzit către Clermont-Ferrand la volanul a două camioane destinate transportului de produse alimentare, vase și produse de machiaj. În momentul în care au oprit în zona de odihnă Quinssaines, aceștia și-au parcat vehiculele lângă camionul unui transportator din Gironde. Profitând de întuneric, au început să sustragă combustibil din rezervorul camionului folosind furtunuri și un sistem electric de pompare, care facilita golirea rapidă a rezervorului.

Șoferul francez al camionului s-a trezit din cauza zgomotelor și i-a surprins pe cei patru români în timpul furtului. Deși aceștia l-au amenințat, în cele din urmă au părăsit zona în grabă la volanul propriilor camioane, dar au fost arestați aproximativ jumătate de oră mai târziu, într-o parcare din orașul Bizeneuille. Potrivit surselor, în cele două camioane românești au fost descoperite mai multe bidoane care puteau stoca peste 2.000 de litri de combustibil. Aceștia au reușit să sustragă câteva sute de litri de benzină în doar câteva minute din camionul francez. Instanța a dispus sechestrarea celor două camioane, iar dispozitivele de pompare au fost distruse și vândute ca fier vechi.

Citește și: Cum scazi consumul de combustibil. Trucul pe care ar trebui să îl știe fiecare șofer