O şopârlă de acum 23 de milioane de ani a fost găsită conservată PERFECT în chihlimbar

Publicat: Vineri, 05 Iulie 2013 12:42 // Actualizat: Vineri, 05 Iulie 2013 12:42 // Sursa: RTV.net

Oamenii de ştiinţă mexicani examinează o şopârlă conservată în chihlimbar, care păstrează resturi de ţesut moale, despre care se crede că face parte din specia Anolis şi care a trăit acum circa 23 de milioane de ani, relatează vineri EFE.

Foto: ahailey.f9.co.uk

Mica piesă de chihlimbar galben care conţine scheletul a fost descoperită acum câteva luni în zăcămintele de la Simojovel, în nordul statului mexican Chiapas, şi de atunci este examinată, Agerpres.

Răşina fosilă conţine de obicei resturi de plante şi animale, însă rareori se găsesc vertebrate complete precum exemplarul expus la Muzeul Chihlimbarului din Chiapas, la fosta mănăstire La Merced din San Cristóbal de Las Casas.

Francisco Riquelme, de la Institutul de Fizică al Universităţii Naţionale Autonome din Mexic (UNAM), a subliniat că este vorba de "un animal complet şi articulat, care păstrează şi resturi de ţesut moale şi piele". "Acest exemplar este supus unui studiu taxonomic de către paleontologi ai UNAM", a explicat expertul, pentru EFE.

Numeroasele zăcăminte de chihlimbar din acest stat mexican constituie un loc de conservare excepţional, care reprezintă una dintre cele mai mari acumulări de răşină fosilă din lume şi unul dintre cele mai bine prezervate depozite de plante şi animale fosile dintr-o pădure subtropicală, potrivit acestuia.

Mica şopârlă, de circa 4,5/1,3 centimetri, a fost supranumită "Luna".

La Muzeul Chihlimbarului sunt expuse peste 350 de piese preţioase pentru forma lor sau pentru conţinutul de insecte, păianjeni, muşchi, ciuperci, apă, viermi sau crustacee.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anolis Chiapas chihlimbar galben schelet soparla soparla 23 de milioane de ani
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 aug 01:13
...despre care se crede că face parte din specia Anolis şi care a trăit acum circa 23 de milioane de ani, relatează vineri EFE. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
05 iul 14:19
...pentru forma lor sau pentru conţinutul de insecte, păianjeni, muşchi, ciuperci, apă, viermi sau crustacee. Apasa AICI pentru articolul original Tags: ...
1
EUR
4.7564
RON
26 Mar
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H