O stradă care poartă numele Bucureştiului, inaugurată la Strasbourg

O stradă care poartă numele Bucureştiului a fost inaugurată luni, la Strasbourg, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

25 nov. 2014, 11:49
O stradă care poartă numele Bucureştiului, inaugurată la Strasbourg

Strada Rue de Bucarest se află în cel mai nou cartier al Strasbourgului, parte a proiectului de urbanizare a zonei adiacente Rinului, aflat la frontiera dintre Franţa şi Germania.

„Astăzi mai mult poate ca niciodată a sosit vremea colaborării între oraşe şi regiuni. Noul proiect de urbanism ce vizează integrarea comunităţilor aflate pe cele două maluri ale Rinului într-o metropolă transfrontalieră – pentru care vă felicit – nu face decât să confirme această realitate”, a declarat Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

El i-a adresat omologului său invitaţia de a efectua anul viitor o vizită la Bucureşti, invitaţie care a fost acceptată.

Edilul oraşului Strasbourg, Roland Ries, şi-a exprimat convingerea că astfel de dezvoltări urbane în oraşe istorice precum Strasbourg şi Bucureşti vin să pună în valoare moştenirea istorică şi arhitecturală şi nicidecum să ştirbească din valoarea unei istorii de secole.

„Oraşele noastre, Bucureşti şi Strasbourg, deşi străbătute de istorie, nu trebuie privite ca muzee; avem nevoie de dezvoltare, avem nevoie să răspundem noilor provocări, fără a pune în pericol trecutul, dar totodată fără a ne periclita viitorul”, a adăugat primarul din Strasbourg.

Tot luni, Oprescu a participat la ceremonia de depunere a unei coroane la monumentul dedicat Generalului Henri M. Berthelot.

Sorin Oprescu se află luni şi marţi în vizită oficială la Strasbourg la invitaţia omologului său Roland Ries.