O substanţă folosită ZILNIC poate creşte riscul de CANCER. Vezi la ce produse trebuie să renunţi

Oamenii de ştiinţă susţin că substanţa toxică bisfenol-A, găsită în concentraţii mici în numeroase produse folosite zilnic, prezintă riscul îmbolnăvirii de cancer la prostată.

05 mart. 2014, 07:45
O substanţă folosită ZILNIC poate creşte riscul de CANCER. Vezi la ce produse trebuie să renunţi

Expunerea unui făt la o cantitate mică de bisfenol A poate avea ca efect îmbolnăvirea persoanei de sex masculin, mai târziu în viaţă, de cancer la prostată, scrie ziare.com care citează care2.com.

Această substanţă este cunoscută pentru efectul ei asupra sistemului endocrin, ea acţionând asemenea hormonului estrogen. Bisfenolul-A se găseşte în obiectele din plastic şi în dozele din aluminiu folosite pentru îmbutelierea băuturilor răcoritoare.

Citeşte şi Băutura MIRACULOASĂ care te scapă de cancer

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois, Chicago (SUA), au efectuat teste de laborator prin care au vrut să vadă care este efectul substanţei bisfenol-A asupra cobailor. Efectul ei s-a făcut simţit mai târziu în viaţa cobailor, aceştia făcând tumori canceroase. Specialiştii americani sunt de părere că acest compus estrogenic reprogramează celulele stem ale unui fetus.

Rezultatele acestui studiu nu imită perfect condiţiile fiziologice, dar reprezintă „una dintre cele mai puternice şi mai convingătoare dovezi prin care se stabileşte o legătură între expunerea prematură la bisfenol A şi cancer”, a spus specialista Heather Patisaul, de la Universitatea din Carolina de Nord, SUA.

Citeşte şi Atenţie la folosirea deodorantelor: Care este legătura dintre aluminiu şi cancerul la sân