O sută de mii de credincioşi s-au închinat deja la moaştele Sfintei Parascheva, la Iaşi. Timpul de aşteptare ajunge la opt ore

Aproximativ 100.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu sfintele moaşte la Catedrala Mitropolitană, până vineri după-amiază, în timp ce la rând aşteaptă alte 12.000 de persoane.

13 oct. 2017, 15:38
O sută de mii de credincioşi s-au închinat deja la moaştele Sfintei Parascheva, la Iaşi. Timpul de aşteptare ajunge la opt ore

În cursul zilei de vineri, afluxul de pelerini la Catedrala Mitropolitană din Iaşi a crescut constant, astfel că, în cursul după-amiezii, rândul măsura un kilometru şi jumătate. Peste 12.000 de oameni se află la coadă pe străzile din jurul catedralei, pentru a ajunge să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, iar timpul de aşteptare ajunge la opt ore.

De marţi, când a început pelerinajul şi până vineri după-amiază, au trecut pe la raclă aproximativ 100.000 de credincioşi.

Autorităţile se aşteaptă ca numărul de oameni care vin la Catedrala din Iaşi să crească în acest sfârşit de săptămână.

Pe străzile din oraş sunt parcate zeci de microbuze şi autocare, iar grupuri de credincioşi sosiţi din întreaga ţară se îndreaptă către centrul oraşului.

În cele patru zile de pelerinaj, 180 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 16 persoane au fost transportate la spital cu diverse afecţiuni.

Anul acesta, pelerinii care vin la Iaşi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva se pot închina şi la moaştele Sfintei Întâi Muceniţe şi Întocmai cu Apostolii Tecla, aduse de la Mănăstirea Neamţ.

Sfânta Liturghie este programată, sâmbătă,  şi se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonala Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Citeşte şi SFÂNTA PARASCHEVA 2017. Ce trebuie să ştii despre moaşte: blestemul de sub veşmintele Cuvioasei Parascheva