O tabără cu peste 1.500 de imigranţi a fost evacuată la Paris

O tabără cu cel puțin 1.500 de imigranți din nordul Parisului, unde sudanezi, afgani și eritreeni s-au instalat în condiții sanitare deplorabile, a început să fie evacuată vineri, relatează AFP.

16 sept. 2016, 08:17
O tabără cu peste 1.500 de imigranţi a fost evacuată la Paris

Evacuarea, precedată de o importantă desfășurare de forțe de poliție, a început în zorii zilei, când un grup de femei și copii a fost strâns pentru a fi urcat într-un autobuz. 

Tabăra a mai fost evacuată o dată la 17 august, când aproape 700 de persoane au fost luate în grijă de structuri de cazare, însă de atunci au veni noi imigranți, instalându-se în corturi sau pe saltele improvizate. 

Cel puțin 1.500 de imigranți erau prezenți în tabără la momentul evacuării, potrivit ministrului pentru locuințe, Emmanuelle Cosse, prezentă la fața locului. „Există numeroase familii cu copii, mai multe decât de obicei. Ele vor fi luate în grijă, bineînțeles”, a declarat ea pentru AFP. 

Imigranții urmează a fi conduși cu circa 50 de autobuze în centre de cazare din regiunea pariziană. 

La 22 iulie, aproape 2.500 de imigranți au fost evacuați dintr-o tabără instalată de asemenea în nordul capitalei, în cea mai importantă operațiune de acest tip de la Paris. 

Din iunie 2015, se formează permanent astfel de tabere la Paris, alimentate de fluxurile provenite din Mediterana și de transferurile între capitală și ‘jungla’ de la Calais din nord, unde ajung mii de imigranți care vor să treacă în Marea Britanie. 

Pentru a contracara instalarea imigranților în aceste tabere improvizate, Primăria Parisului va deschide la mijlocul lunii octombrie un centru de primire umanitar cu obiectivul de a lua în grijă imigranții timp de câteva zile înainte ca aceștia să fie repartizați pe o perioadă mai lungă în structuri de cazare din regiune.