O tânără a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a salvat 360 de oameni

Aceasta intamplare a avut loc pe 5 septembrie 1986, in orasul Karachi din Pakistan. Un grup de islamisti radicali a atacat un avion al companiei aeriene „Pan American” (SUA). Atacul terorist se putea incheia cu moartea a sute de oameni. Insa acest lucru ingrozitor a fost impiedicat de Neerja Bhanot, o stewardesa curajoasa, care si-a jertfit fara ezitare viata, salvandu-i pe pasagerii acestui avion.

10 nov. 2016, 16:40
O tânără a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a salvat 360 de oameni

Neerja a absolvit o scoala medie din Mumbai, scrie bzi.ro. Apoi a lucrat ca model, reprezentand o multime de branduri cunoscute. In martie 1985 ea s-a casatorit in urma unui aranjament matrimonial organizat de catre parinti. Insa sotul ei a fost nemultumit de zestrea obtinuta si peste 2 luni a renuntat la casnicie. Dupa aceasta Neerja a hotarat sa devina stewardesa la compania „Pan American”.

Citeşte şi Nouă persoane au fost ucise în Nigeria într-un atentat atribuit grupului terorist Boko Haram

Bhanot era sefa insotitorilor de bord a zborului PA 73. Avionul a decolat din Mumbai si a aterizat la ora 05:00 in orasul Karachi din Pakistan. In momentul aterizarii, pasagerii si membrii echipajului au fost luati ca ostatici de catre patru teroristi inarmati. Neerja a reactionat imediat: ea a reusit sa-i preintampine pe piloti si acestia au parasit avionul printr-o trapa de rezerva.

Initial teroristii au impuscat toate persoanele, care s-au identificat ca americani. Apoi au cerut toate pasapoartele pasagerilor, intentionand sa-i execute pe cetatenii americani ramasi. Insa curajoasa stewardesa a ascuns toate actele in cosul de gunoi si, deoarece nu au reusit sa-i identifice vizual pe americani, islamistii n-au mai omorat pe nimeni.

Citeşte şi Atentat terorist dejucat în Arabia Saudită. Jihadiştii de la Stat Islamic au vrut să arunce în aer un stadion

In momentul in care politia pakistaneza a luat cu asalt avionul, Neerja a profitat de agitatia creata si a evacuat toti pasagerii. Ea nu s-a speriat nici de impuscaturi, nici de exploziile grenadelor. Chiar atunci cand vroia sa paraseasca avionul, tanara stewardesa a observat 3 copii, care se ascunsesera dupa scaune si nu indrazneau sa iasa de acolo.