O tânără cere despăgubiri după ce a fost arsă cu ceai, într-un restaurant de lux din Iaşi

Reprezentanţii restaurantului de lux din Iaşi sunt acuzaţi penal de vătămare corporală după ce un ospătar a cauzat arsuri unei cliente. Potrivit unei plângeri penale, victima a fost arsă pe mână de o ceaşcă de ceai fierbinte scăpată de ospătăriţă.

08 ian. 2014, 08:21

Anchetatorii ieşeni au pri­mit recent o plângere penală din partea unei femei din oraş care îi acuză pe reprezentanţii unui restaurant de lux de vătămare corporală. Aceasta a suferit arsuri la nivelul braţului după ce ospătăriţa care îi aducea comanda a scăpat ceaşca cu ceai peste ea. Clienta a ajuns ulterior la spital şi a avut nevoie de mai mult de 10 zile de îngrijiri medicale, scrie ziaruldeiasi.ro.

„După aproximativ 5 minute de la şederea noastră pe terasa restaurantului, am comandat os­pătă­riţei să ne servească un ceai cald. Când a adus comanda la masă, domnişoara care ne servea, din neatenţie sau intenţionat, a venit pe la spatele meu şi a vărsat ceaşca cu apă fierbinte peste braţul meu stâng, la nivelul umărului, acest lucru cauzându-mi arsuri foarte dureroase şi totodată un şoc puternic”, a precizat tânăra în plângerea formulată.

În urma incidentului, femeia a solicitat despăgubiri de 4.000 de euro de la reprezentanţii localului.

La rândul lor, reprezentanţii restaurantului au precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că incidentul este unul regretabil însă că, în opinia lor, reacţia clientei este „exagerată”.

„Am fost înştiinţată de plânge­rea depusă de doamnă. Eu, perso­nal, nu eram în local în momentul producerii acestui accident. Din spusele ospătarilor, consumaţia a fost achitată de ospătari. Avem, ca în orice altă firmă, o fişă a postului în care ospătarii sunt îndrumaţi şi îşi asumă serviciile pe care le prestează. Noi am pus la dispoziţia poliţiei toate actele necesare şi de aici mai departe cazul va fi soluţionat aşa cum prevede legea. Mi se pare un pic exagerată reacţia doamnei. Nu şi-a dorit nimeni să se întâmple aşa ceva. E supărător ce s-a întâmplat, nimeni nu a făcut-o intenţionat, ospătăriţa şi-a cerut scuze”, a precizat Ioana Coman, administratorul restaurantului.

Citeşte şi Un celebru bucătar a fost dat în judecată de către o femeie. Ce vrea de la el