O tânără de 20 de ani a murit în timpul operaţiei de cezariană în Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi

O femeie de 20 de ani, aflată la primă naştere, a murit joi noapte în timpul unei operaţii de cezariană la Maternitatea Cuza Vodă, din cauza unei complicaţii care a survenit în a doua parte a interveneţiei. Medicii susţin că este vorba despre o gravidă de 110 kg, care era obeză, iar sarcina nu a fost urmărită de niciun medic.

20 dec. 2019, 12:53
O tânără de 20 de ani a murit în timpul operaţiei de cezariană în Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi

S-a internat pe data de 17 decembrie din cauza membranelor rupte, iar două zile mai târziu urma să nască, scrie zdi.ro. „La 10 minute după ce a fost extras copilul, starea pacientei s-a agravat, a intrat în stop cardio-respirator, au început manevrele de resuscitare care au durat 95 de minute, din păcate deşi a fost implicată o echipă complexă, inclusiv un cardiolog, pacientă nu a mai putut fi salvată”, a declarat dr. Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al maternităţii.

Citeşte şi Moarte suspectă în Bucureşti. Tânără de 31 de ani găsită fără viaţă la gura metroului IMAGINI CAMERA ASCUNSĂ

La nivelul spitalului a fost deschisă o anchetă internă, urmând să fie făcută necropsia la IML pentru a stabili cauzele exacte ale decesului. Medicii bănuiesc ca este vorba despre o embolie amniotică, aceste cazuri fiind extrem de rare, în literatură de specialitate fiind menţionat un caz la 80.000, însă se aşteaptă confirmarea în urma necropsiei. Copilul a fost salvat, fiind vorba de un băieţel de 3.000 de grame care este sănătos.