O tânără a fost găsită la 17 ani de la dispariţie. Vezi crunta poveste a Olgăi Preida VIDEO

După 17 ani de căutări, Ministerul de Interne al Belarusului a anunțat că a reușit să găsească în Republica Moldova o tânără din Minsk, dipărută de la vârsta de 3 ani.

14 iul. 2014, 09:48
O tânără a fost găsită la 17 ani de la dispariţie. Vezi crunta poveste a Olgăi Preida VIDEO

Povestea de viață a Olgăi Preida bate orice telenovelă, scrie publika.md. Prin 1997, fetița împreună cu mama sa ar fi ajuns la Chișinău pentru cerșit. Ulterior însă, din motive necunoscute, fetița a dispărut, iar mama sa ar fi revenit la Minsk. Potrivit oamenilor legii, în momentul dispariţiei fata avea 3 ani. Mama biologică a Olgăi are probleme de sănătate şi suferă de o boală mintală. 

Timp de 17 ani miliția din Belarus a căutat-o în zadar. Potrivit Ministerului de Interne de la Minsk, în această perioada fata a fost dată în căutare generală, inclusiv prin Interpol.

Citeşte şi Un copil de 11 ani, dispărut de acasă de trei săptămâni. Autorităţile sunt în alertă

Abia în iunie 2014, forțele de ordine au reușit să o identifice pe tânără într-un oraș din Republica Moldova. Fata fusese dată unei familii de romi care nu aveau fete. Tânăra susține că a fost îngrijită și educată de noua familie, însă mereu a simțit că este străină.

Potrivit reprezentanţilor Centrului Cooperare Poliţienească Internaţională a CGP, Olga a fost crescută de bunica adoptivă, care înainte să moară i-a spus că părinţii din Soroca nu sunt părinţii ei biologici. Familia de romi care au crescut-o recunosc că Olga nu este fiica lor.

„Această familie m-a iubit, m-a educat ca pe propriul copil, dar sentimentul că îmi sunt străini m-a copleșit mereu. De unde sunt? Cum am ajuns aici? M-am întrebat mereu asta. Aveam momente când nu vroiam să trăiesc”, a mărturisit Olga.

Citeşte şi Poliţia este în căutarea unei MAME FĂRĂ SUFLET. Şi-a lăsat fetiţa de 7 luni într-o staţie de metrou şi a fugit

Fată nu poartă ranchiună și spune că acum ar vrea să revină în Belarus și să ia cetățenia acestei țări, să învețe și să își găsească o slujbă.