O tânără de 35 de ani STRIGĂ DUPĂ AJUTOR! Oana suferă de o maladie rară care îi macină pielea şi oasele

Oana Speranţa Stoica are 35 de ani şi o poveste de viaţă cutremurătoare. La vârsta de 6 ani a fost diagnosticată cu o boală cumplită, Epidermaliză Buloasă Distrofică, o maladie rară, care îi macină trupul şi îi chinuie sufletul. Şi-a petrecut anii copilăriei prin spitale, nu a avut niciodată prieteni şi de multe ori a fost urmărită de gândurile negre care îi spuneau să pună capăt suferinţei şi să aleagă moartea.

16 feb. 2015, 09:45

Oana Speranța Stoica, de 35 de ani, suferă de o maladie necruțătoare, epidermaliză buloasă distrofică, care îi distruge pielea și oasele. Boală genetică se manifestă prin autodistrugerea epidermei și apariția unor bule pe întreaga suprafață a corpului și au efect de mutilare, în special la nivelul mâinilor și picioarelor, iar în timp vor afecta și sistemul osos.

De copilărie şi adolescenţă îşi aminteşte cu amărăciune. Nu a avut prieteni niciodată şi nu a uitat nici acum umilinţele îndurate în şcoală. În clasa a IX-a, într-un moment de slăbiciune, a simţit că nu mai poate şi a vrut să-şi ia viaţa. A înghiţit un pumn de pastile, însă a fost salvată la timp de părinţii ei. Gândurile de sinucidere nu i-au dat niciodată pace. Acum are 35 de ani, este căsătorită, are doi copii în grijă şi cu toate astea nu trece o zi fără a se gândi la moarte. Zilele trec greu pentru ea. Boala i-a macinat oasele şi pielea, iar în acest moment tânăra nu mai are palme şi degete. Corpul ei este plin de băşici pline cu apă, răni vechi şi infecţie.

„Fără pansamente nu pot să trăiesc. Toată suprafaţa corpului îmi este afectată de această boală nemiloasă. Pe pielea mea apar băşici care se sparg şi apoi se fac răni. Durerile sunt îngrozitoare. Am zile când mă trezesc cu tot corpul amorţit de durere. Câteodată abia mă ridic. Când mă trezesc, am hainele lipite de piele. Am infecţie foarte mare pe corp. Antibioticele nu-şi mai fac efectul, rănile nu trec. Arăt foarte rău în ultimul timp şi lumea mă jigneşte. Îi aud în spatele meu când spun: uite cum arată, cum umblă! Am avut perioade când simţeam că nu mai pot şi am vrut să mor. Numai la asta mă gândeam. Şi acum mă gândesc la asta, dar mi-e frică de Dumnezeu. Vreau doar să nu mă mai chinuie atât de tare această boală”, spune cu amărăciune Oana, care în ciuda chinului pe care îl îndură zi de zi nu şi-a pierdut niciodată speranţa.

Oana are grijă de doi copii, are un soț iubitor și în inimă multă speranță că mâine va fi mai bine. Copiii sunt, de fapt, nepoții ei și a devenit tutorele lor legal după ce părinții copiilor, foarte grav bolnavi, s-au stins.

„Este îngrozitor să duci o viață întreagă o asemenea boală, însă faptul că am un soț iubitor și doi copii minunați de care am grijă, îmi dă forță să lupt și o dorință nemărginită de a trăi. Dumnezeu mi-a insuflat o speranță mare în suflet și vreau să profit de ea”, declară Oana Speranța Stoica.

Chiar dacă i s-a spus de foarte multe ori că nu există leac pentru maladia genetică de care suferă, boală pe care o are de la 6 ani, există un tratament, foarte costisitor, care-i va ameliora efectele.

Suma de care are nevoie Oana este de 10.000 de euro, pentru a ajunge cât mai rapid în Germania, la Clinica din Freiburg. În acest sens, Asociația „Salvează o inimă” a demarat o campanie umanitară pe platforma sa de donații online, https://salveazaoinima.ro/campaigns/oana-speranta-stoica/.

Donațiile se pot face și în conturile bancare deschise pe numele Oana Speranța Stoica

RO98CECEAB1308RON0360792 (CEC Bank)
RO36RZBR0000060012143466 (Raiffeisen Bank – Cod SWIFT RZBRROBU ȘI Cod BIC RZBR)

„Este cutremurătoare povestea Oanei, iar pentru mulți dintre noi este un exemplu. Cum ne-a contactat s-o ajutăm, am și demarat această campanie umanitară. Oana mi-a mărturist că în momentul de față vrea să lupte pentru cei doi copii și pentru soțul ei, deoarece i-au oferit tot sprijinul și iubirea din lume. Apelăm la sufletul bun al românilor și am toată încrederea că o vom ajuta”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”.


loading...
Partenerii noștri